У восьми ЦНАПах Прикарпаття можна буде обміняти посвідчення водія



У лютому 2023 року центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи) восьми громад Івано-Франківської області отримали нове обладнання для виготовлення документів водія – Swiftpro. Це стало можливим завдяки спільній ініціативі Міністерства економіки України та Міністерства цифрової трансформації України і територіальних громад області.

Swiftpro – це інноваційна технологія, яка дозволяє виготовляти водійські документи у форматі пластикової картки. Це забезпечує значно вищий рівень захисту від підробки та зловживань, а також дозволяє зручно зберігати та носити документи з собою, інформує “Галка” з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

«Нове обладнання дозволить розширити переліки адміністративних послуг, які суб’єкти звернення можуть отримати у ЦНАПах», – зазначив заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації (CDTO) Богдан Футерко.

Окрім того, нове обладнання вже вдалося протестувати та запустити в роботу у ЦНАПі Івано-Франківськ. Отримані результати свідчать про його високу ефективність. Для того, щоб отримати водійські документи за допомогою Swiftpro, необхідно мати попередньо підготовлений пакет документів та записатися на прийом до ЦНАПу. З собою необхідно принести:

  • паспорт громадянина України та витяг з реєстру територіальної громади щодо реєстрації місця проживання;
  • ідентифікаційний код;
  • попереднє посвідчення водія (за наявності);
  • медичну довідку (за наявності, у період воєнного стану не вимагається);
  • квитанції про оплату адміністративного збору 254 грн (оплата здійснюється банківською картою або готівкою у касах банку чи терміналах самообслуговування).


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW