У вівторок на Житомирщині очікується штормовий вітер І рівня небезпеки



У вівторок, 21 лютого, оголошено штормове попередження у восьми українських областях, здебільшого західних, центральних та північних. Також у список потрапила і вся Житомирська область. Про це йдеться у повідомленні Українського гідрометеорологічного центру Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Так, ще сьогодні до кінця доби на Житомирщині слід очікувати поривів вітру 15-20 м/с. А от у вівторок вітер посилиться до 17-22 м/с, і це розцінюється як I рівень небезпеки, жовтий. Такий сильний вітер 21 лютого очікується протягом дня.

У західних областях завтра місцями очікуються ще сильніші пориви – до 25 м/с.

У ДСНС на такий випадок нагадують про правила безпеки. Так, вдома слід щільно зачинити вікна та балкони, а із підвіконь краще забрати горщики із квітами та інші предмети.

Надворі слід теж бути обережними: передусім триматися якнайдалі від дерев (особливо старих та тополь), рекламних щитів, ліній електропередач. Слід оминати все, що сильно розгойдується, а особливо обірвані дроти. Не слід паркувати і авто під вищезазначеними об’єктами. А у разі виникнення НС дзвонити рятувальникам за номером 101.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW