Будівництво басейну в Баштанці: підрядник повинен сплатити у бюджет понад 6 мільйонів гривень



Підрядник, який будував басейн у Баштанці, через несвоєчасне повернення коштів попередньої оплати по договору, сплатить у бюджет понад 6 мільйонів гривень. 

Як повідомляє Миколаївська обласна прокуратура, Господарський суд Харківської області підтримав принципову позицію Баштанської окружної прокуратури та задовольнив в повному обсязі позов прокурора в інтересах держави в особі Баштанської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю щодо стягнення грошових коштів у сумі понад 6 млн грн за несвоєчасне виконання грошового зобов’язання.

Зазначається, що після набрання зазначеним рішенням суду законної сили, окружною прокуратурою вживатимуться заходи до його реального виконання.

Нагадаємо, що реалізацію проєкту з будівництва басейну в баштанці була запланована на 2017-2019 роки. Джерелами фінансування виступали державні та місцеві бюджети. Вартість проєкту будівництва становила  83 791 933 гривень.

Пізніше Баштанською окружною прокуратурою було встановлено, що протягом 2018-2019 років місцева міська рада уклала з підприємством два договори підряду на будівництво плавального басейну збірного типу на вулиці Героїв Небесної Сотні, 29 у м. Баштанка. Тоді підрядник отримав від Баштанської міської ради передоплату загалом 13,2 млн грн. Проте підрядником роботи з будівництва басейну у встановлений термін не було виконано і гроші не повернено.

Варто також зазначити, що влітку 2022 року рашисти вдарили по Баштанці, тоді ж постраждав і басейн, який так і залишився на початковому етапі будівництва. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW