"Долар різко стрибнув вгору, почалося подорожчання валюти": експерти сказали, чого чекати простим українцям вже скоро



Курс долара в Україні після падіння за останні два тижні почав зростати. У понеділок, 20 лютого, банки та обмінник встановили середній курс готівкового долара на рівні 39,55 грн/долар у купівлі та 40,0 грн/долар у продажу. Це на 5 копійок вище, ніж до вихідних.

Як інформує "biz.today.ua", серед великих банків найвищий курс купівлі американської валюти у понеділок виставив Укрексімбанк – 39,6 грн/долар. Найнижчий курс – в Універсал Банку – 38,7 грн/долар. ПриватБанк встановив курс купівлі на рівні 39,2 грн/долар, Ощадбанк – 39,55 грн/долар.

Курс продажу найвищий у Ощадбанку – 40,35 грн/долар, а найнижчий – у ПриватБанку та OTP Bank – 39,7 грн/долар.

Упродовж лютого курс долара в Україні залишається стабільним. Очікується, що ця тенденція продовжиться і у березні. За словами аналітиків, курс не переступить позначки 39-40 грн/долар.

Банкір Герман Марченко робив валютний прогноз, згідно з яким з 20 по 26 лютого на валютному ринку спостерігатиметься стабільна ситуація.

НБУ у свою чергу утримуватиме офіційний курс долара на рівні 36,57 грн до моменту, поки інфляція не стабілізується, а ситуація на валютному ринку не покращиться. Все це безпосередньо залежить від перебігу війни в Україні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW