Переселенці з Маріуполя одружилися в Рівному за давнім поліським обрядом



16 лютого в Рівненському Обласному Краєзнавчому Музеї відбулися два весільних обряди, які відтворили спеціалісти КЗ "Рівненський обласний центр народної творчості" разом з центром культури та дозвілля Тараканівської ТГ, Благодійним фондом "Я-Маріуполь" та ансамблями "Берегиня" та "Горина".

Про це повідомили на сторінці Управління культури та туризму Рівненської ОДА

Один з обрядів, який побутує на території Тараканівської громади Дубенського району – це читання весільної "Корони", який відтворили жителі села Рачин для сімейної пари Тетяни та Андрія Левченків. Цей обряд є оригінальним та полягає в виголошенні старшим сватом нареченого в хаті нареченої офіційного звернення "Корони".

Другий обряд – поліське весілля – було проведено для подружжя маріупольців Ніни та Олександра Ткачуків. Особливістю цього весілля стало ще й те, що наречені зустрілись у бомбосховищах рідного міста, потім переїхали до Запоріжжя, а одружилися у Рівному.

Зазначається, що в музеї молодята познайомилися з місцевими весільними традиціями зі сватанням, наряджанням короваю, злучанням свічок, поділом короваю, поліськими піснями та танцями.

Обидва обряди стали частиною різноманітної програми, яка була підготовлена спеціально для гостей та відвідувачів музею, щоб продемонструвати культурне багатство та різноманітність українських традицій та обрядів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW