26 січня небесний астероїд пролетить надзвичайно близько від Землі



26 січня повз Землю пролетить астероїд 2023 BU, діаметр якого оцінюється в 3,7-8,2 метра. Він підійде дуже близько до нашої планети – на відстані 3500 кілометрів від її поверхні.

Про це пише "Дзеркало тижня" з посиланням на Virtual Telescope Project.

Зазначається, що астероїд відкрив 21 січня астроном Геннадій Борисов. На мінімальну відстань до планети він підійде 26 січня о 23:17 за київським часом, коли відстань від «космічного каменю» до центру планети становитиме 9800 кілометрів. Це становить лише 25% від відстані, на якій знаходяться геостаціонарні супутники, та 3% від відстані до Місяця.

Варто зазначити, що більшість астероїдів пролітають на відстані, яка у кілька разів перевищує дистанцію від Землі до її природного супутника. Зближення ж на кілька тисяч кілометрів буде лише четвертою подібною подією, яку поки що вдавалося фіксувати астрономам.

Але навіть у цьому випадку 2023 року BU пролетить набагато далі, ніж більшість супутників на низькій навколоземній орбіті та МКС, яка знаходиться на відстані 400 кілометрів від Землі.

Незважаючи на те, що небесне тіло підійде дуже близько до планети, воно не несе жодної небезпеки.

Раніше вчені заявили, що метеорит, який упав у Канаді минулого року, може повністю змінити уявлення про те, як формувалася і розвивалася Сонячна система. Дослідники вже відстежили цей «космічний камінь» до віддаленої хмари комет, яка, як вважалося, не може бути джерелом кам'янистого матеріалу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW