ЗСУ залишили Соледар. Російська армія понесла втрат, як в двох чеченських війнах разом. Що рф зробила з містом, - ВІДЕО



Сьогодні, 25 січня, військове командування офіційно  підтвердило, що Збройні Сили України виведено з міста Соледар. В коментарях Генштабу йдеться, що українські військові виконали основні завдання з оборони міста, а також виснаження ворога та утримання лінії фронту.

Інформацію про відхід українських захисників із Соледара підтвердив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий у коментарях Суспільному, BBC News Україна, агенції AFP. Дату відведення військ він не уточнив, додавши, що ЗСУ залишили Соледар «після багатомісячних важких боїв, зокрема протягом останніх тижнів».

За словами Сергія Череватого, захисники Соледара виконали основне завдання: не дали ворогу системно прорвати оборону на донецькому напрямку фронту і війти в тил, а потім рухатися на оперативний простір далі.

ЗСУ залишили Соледар.  Російська армія понесла втрат, як в двох чеченських війнах разом. Що рф зробила з містом, - ВІДЕО, фото-1

ЗСУ максимально виснажили російські сили на цьому напрямку: за словами Череватого, «вибили максимально насамперед живої сили» противника, ворогу завдано величезних втрат в особовому складі, які можна порівняти з втратами агресора в двох чеченських війнах.

Зараз, в результаті відходу ЗСУ, вдалося вирівняти лінію фронту і уникнути оточення.

Рішення про відхід із Соледара було прийнято «для збереження життя особового складу» («Це війна. Кожен воєначальник ухвалює рішення з урахуванням максимальної вигоди для своїх військ. Ми не можемо собі дозволити таку розкіш, яку дозволяє наш ворог, просто кидати бійців на убій. Намагаємося маневрувати, бити вогнем, застосовувати тактику малих груп, щоб максимально виснажити ворога», — пояснив Череватий).

Важливо, що відход українських військ від Соледару не означає відхід від Бахмуту, заявили в Генштабі. 

"Збройні Сили України не виходитимуть із Бахмута, доки там є можливість оборонятися. Ситуація залишається контрольованою", - запевнив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі національного телемарафону.

За його словами, питання про вихід із Бахмута поки не стоїть, попри численні публікації у медіа.

«Дивно, коли говорять про те, що ЗСУ мають звідкись вийти. Завдання всіх Сил оборони — воювати за українську територію. Тому Бахмут і стоїть, бо воїни звідти не виходять», — сказав Ковальов.

Він зазначив, що ситуація у місті під контролем, українські воїни дають відсіч росіянам та утримують Бахмут.

Спікер Генштабу також заявив, що Соледар окупанти зрівняли із землею, і тому ЗСУ залишили місто.

Ось як Соледар виглядає сьогодні.

Окупанти вже заявили, що не збираються його відновлювати.

Навіть в порівнянні з Маріуполем Соледар виглядає більш жахливо. Єдине, в чому різниця - в Соледарі ще до наступу російських військ майже не залишилось населення. Лише декілька сотен чоловіків, які категорично відмовились залишати місто попри надані умови для евакуації.

Що стосується Бахмуту, там оборона триває.

«Поки в Бахмуті є підвали та можливості тримати цю територію, бійці там залишатимуться», — резюмував Ковальов.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW