ДБР довело причетність очільника однієї з РВА Сумщини до організації схеми масштабного розкрадання майна. Йому повідомлено про підозру



Державне бюро розслідувань в межах системної роботи особливу увагу приділяє чиновникам, які за рахунок воєнного стану намагаються збагатитися, втілюючи у життя різноманітні корупційні схеми.

За матеріалами ДБР повідомлено про підозру очільнику однієї з районних військових адміністрацій Сумської області. Посадовець під виглядом націоналізації привласнив майно українських підприємств.

У серпні 2022 року працівники ДБР викрили та блокували масштабне розкрадання майна українських підприємців під приводом націоналізації російської власності.

У ніч перед широкомасштабною агресією рф проти України на територію нашої країни прибуло понад сорок російських залізничних вагонів, які перевозили продукцію українських компаній.

Скориставшись воєнним станом та своєю посадою голова районної військової адміністрації вирішив вилучити все майно.

У результаті було вилучено не лише російські вагони, але й те, що було в них: дизпаливо та скраплений газ. Надалі вагони з продукцією перегнали в інше місце та спустошили.

Українські компанії зазнали збитків на понад 27 млн гривень.

Рішенням суду понад 40 російських вагонів передано в управління до АРМА.

Очільнику військової адміністрації повідомлено про підозру в неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих юридичних осіб (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Досудове розслідування триває. Встановлюються можливі інші фігуранти злочину.

Процесуальне керівництво здійснює Сумська обласна прокуратура.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW