Війна в Україні може стати тривалою: рф вже готується обороняти москву та санкт-петербург



Триває триста третя доба російського широкомасштабного вторгнення. На 302-й день вторгнення рф кількість ліквідованих в Україні російських окупантів перевищила 100 тисяч осіб. Попередня "кругла" сума - 50 тисяч, була на початку вересня. Як бачимо, другу половину від сотні українські військові набрали значно швидше, ніж першу. Не дивлячись на значні втрати та неможливість взяти Київ за три дні не зупиняють терор з боку рф. Зокрема після військової колегії міноборони рф стало зрозуміло, що війна в Україні може затягнути я, передає редакція. 

На військовій колегії міноборони рф окрім вкрай амбітних, на межі із повною втратою глузду, на кшталт збільшення збройних сил країни-терориста до 1,5 млн та формування "монстрів" на кшталт артилерійських дивізій, очільник російського міноборони шойгу повідомив про план відновити два військових округи. Позитивно є те, що рашисти вже готуються обороняти москву та санкт-петербург. Тобто вони вже зрозуміли, що ЗСУ може це зробити. 

Зокрема екс-нардеп Борислав Береза зазначив, що нас в ЗМІ мало уваги приділили військовій колегії міноборони рф, де виступив шойгу.

Здебільшого всі ЗМІ писали про бажання Шойгу поетапно збільшити вік призову громадян із 18 до 21 року, а граничний – підвищити до 30 років. Але експерти звернули увагу на інші його заяви, які говорять про те, що росія готується до тривалої війни. Чи не на один рік.

Щоб не мати зайвих ілюзій достатньо оцінити плани військової машини росії. Зокрема Шойгу планує:

Сформувати три мотострілкові дивізії, у тому числі у складі загальновійськових об'єднань у Херсонській та Запорізькій областях, а також армійський корпус у Карелії.

Переформувати в мотострілецькі дивізії сім мотострілкових бригад у Західному, Центральному, Східному військових округах та на Північному флоті.

У Повітряно-десантних військах необхідно додатково сформувати дві десантно-штурмові дивізії.

Для кожної загальновійськової (танкової) армії утримувати змішану авіаційну дивізію та бригаду армійської авіації чисельністю 80–100 бойових гелікоптерів.

Крім того, додатково сформувати три управління авіаційних дивізій, вісім бомбардувальних авіаційних полків, один винищувальний авіаційний полк, шість бригад армійської авіації.

Для створення артилерійського резерву на стратегічних напрямках сформувати п'ять артилерійських дивізій військових округів та артилерійські бригади великої потужності.

У берегових військах Військово-морського флоту з урахуванням існуючих бригад морської піхоти сформувати п'ять дивізій морської піхоти.

Для гарантованого вирішення завдань щодо забезпечення військової безпеки російської федерації необхідно довести чисельність Збройних Сил до півтора мільйона військовослужбовців, у тому числі військовослужбовців за контрактом — до 695 тис. осіб.

Більшість експертів вважає, що цілі та завдання, які ставлять собі росіяни, можуть свідчати, що кремль готується до війни, яка не закінчиться за два-три тижні або за два-три роки. Війна в Україні може стати масштабним і найжорстокішим військовим конфліктом, який може тривати дуже довго. 

Чи може війна закінчитись наступного року?

Експерт Борислав Береза вважає, що війна може закінчитися наступного року у разі усунення Путіна від влади або розгрому російської армії, оточення великої кількості російських військових та деморалізації армії рф. Але на думку експерта вони є малоймовірними. Для першого варіанта необхідні умови серед еліт, які ще не настали, а для другого необхідне одномоментне надходження усієї зброї та БК до неї, які назвав Головком. Тому поки що все говорить про затяжну війну. Не має сумніву в тому, що Україна її виграє. Питання лише в тому, якою ціною? Не ми цю війну розпочали, але нам її закінчувати!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW