Укренерго показала трансформатор, у який влучила ракета, та пояснила, яка ситуація з відновленням енергосистеми



Від масованих ракетних обстрілів об’єктів енергосистеми, що сталися 15 листопада, Україна оговтується до сьогодні. Однак довга відсутність світла – подекуди до кількох діб – призвела до нарікання з боку споживачів. НЕК «Укренерго» пояснює, як все працює.

Ударів зазнали 15 енергооб’єктів

Так, через неспроможність здолати ЗСУ на полі бою ворог впав у відчай та гатить ракетами по енергосистемі країни. Так, 15 листопада було пошкоджено 15 енергооб’єктів, також перестали працювати тисячі кілометрів магістральних високовольтних ліній. І зараз понад 1000 фахівців «Укренерго» цілодобово працює над відновленням енергосистеми, попри зіпсовану на додачу погоду.

Уся ця інфраструктура мала б передавати західну на схід електроенергію з електростанцій, однак пошкоджена. Щоб хоч якось збалансувати роботу енергосистеми в не щоб не сталося аварій, споживання електроенергії доводиться значним чином урізати –до 40% по Україні.

Проблема й на деокупованій Херсонщині: тут ремонтники Укренерго разом із саперами обстежують високовольтні лінії, окрім того, частину ліній при відступі окупанти підірвали.

« – Витримка і мужність – те, що нам знадобиться цієї зими, якщо ми хочемо перемогти», – йдеться у повідомленні.

  Пошкоджена енергосистема – як пошкоджена магістраль

Укренерго порівнює ситуацію з магістраллю, частина якої значно пошкоджена, тож аби дістатися з пункту А в пункт В доведеться простояти у заторах, адже пропускна спроможність магістралі критично знизилася.

« – Такі заходи можна порівняти з роботою регулювальника під час заторів на дорогах. Якщо на трасі тривають ремонтні роботи, регулювальник зупиняє рух автомобілів з одного боку, та пропускає інших. Це єдина можливість проїхати вузькою дорогою за таких обставин. Поки водії в заторі сердяться на регулювальника, ремонтники відновлюють дорогу», – пояснює Укренерго.

Зруйнований трансформатор на заході країни

На додачу компанія демонструє фото зруйнованого трансформатора: він – на заході України, і влучання у нього залишило без світла близько 400 тис людей. Таких зруйнованих трансформаторів по країні десятки. І на їх відновлення потрібен час. А енергетики і так роблять все можливе.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW