Залишаться тільки Чебурашка та Іронія долі: світова кінокомпанія заборонила свої фільми в РФ



Нещодавно голлівудська кінокомпанія Warner Bros заборонила показ своїх кінофільмів у росії.

Незважаючи на те, що  ліцензійна угода з російським прокатчиком діє ще півтора роки, у Warner Bros прийняли рішення заборонити трансляцію своїх фільмів телеканалам, що входять до "Національної медіагрупи", тобто телеканалам СТС, РЕН-ТВ, "П'ятий канал" та "Домашній", а також відеосервісу more.tv. 

Фільми випущені Warner Bros активно транслювалися російськими медіа, особливо під час свят. Так серія фільмів про Гаррі Поттера, "Годзілла 2: король монстрів", кінокомікси "Аквамен", "Диво-жінка", "Ліга справедливості" та інші мали високі рейтинги на російському телебаченні

Після початку повномасштабної війни основні голлівудські кінокомпанії: Warner Bros, Universal, Paramount, Disney и Sony, - спочатку призупинили свою діяльність, а потім і взагалі пішли з російського ринку.

Як вихід відомих кінокомпаній з росії вплинув на російський кіноринок

Зупинка ліцензування та прокату фільмів голлівудського виробництва негативно вплинула на кіноринок росії. Так Асоціація власників кінотеатрів у 2022 році зверталася до володимира путіна з проханням вирішити питання, адже прокат радянських, корейських і китайських фільмів зміг покрити лише 5% зборів, що давали блокбастери США.

Колишній міністр культури росії та нині спеціальний представник президента росії з міжнародного культурного співробітництва Михайло Швидкой висунув пропозицію про використання "паралельного прокату". Що фактично означало б узаконене піратство - прокат фільмів без ліцензії. За його словами, якщо не вжити негайних заходів, кінотеатри росії збанкрутують. Правління ж країни пообіцяло знайти інші способи, аби підтримати кіноринок.

Читайте також:

Нові платіжки та знижки: Нафтогаз попередив про нововведення для абонентів

Чорна п'ятниця в Україні 2022: коли починаються знижки та в яких магазинах

Переселенцям-ухильникам, які ховаються на заході України, нагадали про покарання



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW