У Львові провели дві складні операції під час ракетних обстрілів



Лікарям вдалося прооперувати двох 11-річних дітей із Львівщини.

15 листопада на Львівщині, коли ворог атакував ракетами, у Західноукраїнському дитячому медцентрі тривали хірургічні втручання дітям. Про це повідомили у пресслужбі пресслужби Львівської ОВА. 

Зокрема, провели операцію 11-річній Вікторії зі Судової Вишні. Це уже друга операція, яку перенесла дівчинка після гострого перелому голівки лівої стегнової кістки. Вперше фахівці Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру оперували її у жовтні. Операція була складна, проте успішна.

15 листопада ортопед ЗУСМДЦ Олександр Щуровський разом із швейцарським колегою Ульріхом Екснером проводили додаткову фіксацію голівки стегна справа, щоб убезпечити від травми внаслідок надмірного навантаження після операції на лівому стегні.

"Коли пролунав сигнал тривоги, операція ще тривала. Ми розуміли небезпеку, але повинні були її закінчити, щоб зберегти здоров’я маленькій пацієнтці. Попри усе ми впорались та завершили те, що планували. Мій колега Ульріх уже вп’яте від початку війни приїжджає у Львів і такі ситуації його не лякають", - зазначив Олександр Щуровський.

Ще одне втручання, яке завершували під звуки вибухів – лапароскопічна апендектомія. 11-річний підліток із Львівщини потребував невідкладної хірургічної допомоги. Адже усі проведені обстеження та виражена клінічна картина вказували на гострий апендицит.

"Коли пролунали вибухи, тривав один із етапів оперативного втручання. Було дуже гучно, світло на кілька секунд зникло, але одразу увімкнулись генератори, і це дало змогу завершити операцію", - розповів про цей випадок хірург Центру Орест Лешневський.

Зараз хлопчик почуває себе добре та сподівається, що незабаром поїде додому.

Читайте також: Стало відомо, чому минулої доби на Львівщині тривала повітряна тривога понад дві години

Фото на головній: пресслужби Львівської ОВА



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW