В Україні створили благодійний магазин вживаних книжок «Книжкові сили України»



В Україні створили благодійний магазин вживаних книжок «Книжкові сили України».

Про це повідомляє "Читомо" з посиланням на працівників Української академії лідерства.

В ексклюзивних коментарях Читомо Юрій Манілов, засновник проєкту, розповів, що ідея проєкту полягає в обміні вже прочитаними книжками для збільшення благодійних пожертв на потреби Збройних сил України.

Інформацію про ініціативу поширюють завдяки сайту, телеграм-ботові та інстаграму.

«Телеграм-бот для приймання книжок від користувача.Також бот нагадає про відправлення, там можна отримати зворотний зв’язок у разі виникнення проблем. Я написав його сам, не маючи попереднього досвіду. Сайт — звичайний маркетплейс, де люди купують книжки як в онлайн-книгарні. Інстаграм для взаємодії з авдиторією, відповідей на запитання, розв’язання проблем тощо», — розповів Манілов.

Благодійниками стають і ті, хто донатить книжку, і ті хто її купує. Користувачів сайту заохочують повертати книжки в проєкт після прочитання, адже так одне видання може принести кілька донатів.

Книжка лишається у користувача доти, поки її не куплять.

«Перш ніж запустити сайт ми оголошували великий  книжковий збір, і зібрали 350 видань. У перший же день у нас купили 80 книжок, а залили на платформу 2. В середньому, на 1 залиту книгу припадає 40 куплених», — зауважив Манілов.

«Ми плануємо оголошувати збір на початку кожного місяця на якусь конкретну потребу, закривати її та оголошувати новий збір. Цього місяця збираємо 50,000 грн на ремонт військового дрона для аеророзвідки. Судячи з усього ми закриємо цей збір раніше, ніж очікували на початку», — каже Манілов.

Раніше українські книжкові блогери організовують лотерею для збору коштів на потреби ЗСУ. Як повідомлялося, авторський примірник «Кайдашевої сім’ї» продали на благодійному аукціону для ЗСУ за 35 тисяч гривень.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW