На базі Поліського національного університету відкрили музей-лабораторію туристичного краєзнавства «Мистецьке Полісся»



Музей-лабораторію туристичного краєзнавства «Мистецьке Полісся» відкрили сьогодні на базі Поліського національного університету. В експозиції музею – предмети декоративно-ужиткового мистецтва, що знайомлять глядачів із культурою і побутом житомирського краю.

Завідувач музею Анна Івченко є керівником гуртка етнографічного спрямування обласного Центру дитячої та юнацької творчості. Анна Михайлівна активно пропагує серед молоді українські національні традиції та звичаї і зазначає, що відкриття музею має велике значення:

«Ми впевнені, що війна закінчиться перемогою України. І до нас приїжджатимуть туристи з усього світу, аби більше дізнатися про українців. Такі музеї допомагатимуть їм знайомитися із культурною спадщиною житомирського Полісся. І ми маємо розповідати про наш край так, щоб вони його полюбили всією душею».

За сприяння у популяризації серед молоді української культури та національних традицій Поліський національний університет відзначив подяками керівника КЗПО «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради Марію Бовсуновську і методиста туристсько-краєзнавого відділу Центру Анастасію Григор’єву.

Джерело: Житомирський обласний Центр дитячої та юнацької творчості



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW