Як підробляють сир: вчимося вибирати справжній і корисний



Сир сам по собі дуже корисний продукт. Його вживають охочі схуднути і спортсмени, які дотримуються балансу поживних речовин в організмі. Сир багато хто любить і просто так, додаючи в нього що-небудь на свій розсуд.

Не весь сир може бути корисним. Виробники можуть додавати в нього різні жири, крохмаль та інші добавки, які можуть поліпшити товарний вигляд і додати ваги.

Як вибрати сир

На упаковці сиру з магазину, крім терміну придатності, має бути написаний склад. Обов'язкові компоненти:

  • молоко;
  • закваска;
  • сичужний фермент (його ще називають реннін або хімозин).

Виробники зобов'язані повідомляти про наявність харчового хлористого кальцію. Не знайшли ці компоненти в складі - краще залиште цей сир у магазині.

Видимі ознаки

Справжній сир білого або кремового кольору. Крупинки мають бути однорідними, приблизно однакового розміру. Якщо сир знежирений, допускається трохи сироватки.

Сир повинен мати характерний приємний запах. Якщо його немає або запах ледве чутний - можливо, до нього додавали сухе молоко. На смак якісний сир без кислинки та гіркоти.

Що додають у сир

У ненатуральний сир додають багато різних компонентів:

  • яловичий жир (замість молочного);
  • пальмова олія;
  • кокосова олія.

Цілком імовірно, що після такого сиру на язиці буде маслянистість і відчуття плівки.

Якщо в нього додають соєвий білок або молоко - це вже не продукт тваринного походження, а класична підробка. Також про підробку сигналізує крохмаль, крейда, вапно. І ця підробка може бути небезпечною для здоров'я. Її легко виявити за солодкуватим присмаком і відчуттям синтетики.

Перевіряємо якість сиру вдома

Якщо капнути йодом на сир і почекати, то результат скаже багато про що. Сир посинів - має крохмаль, сою, воду або вапно. А якщо він пофарбувався в колір йоду - натуральний.

Розмішайте сир в окропі. Якщо з'явилася плівка або плями - наявність олій. Їли осів на дні склянки - підробка. Розчинився в окропі - знак якості та натуральності.

І головне. Якщо сир став рожевим у процесі зберігання - це не свідчить про його підробку. Він просто зіпсувався і в ньому розмножуються бактерії. Їсти його вже не можна.

Читайте також: Коли яйця стануть дешевшими: відповідь міністра аграрної політики.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW