Мешканець Києва ошукав волонтерів на продажі військової амуніції на 100 000 гривень, – ФОТО



У Києві місцевий мешканець ошукував волонтерів на продажі військової амуніції. Загальна сума склала – 100 тисяч гривень. Тепер чоловікові загрожує до 5 років за ґратами.

Про це повідомляє пресслужба Поліції Києва.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте!

Зазначається, що зловмисник отримував замовлення на закупівлю шоломів, бронежилетів та іншого спорядження, однак після отримання коштів своїх зобов’язань не виконував. Слідчими задокументовано 4 злочинні епізоди із сумою збитків на понад 100 000 гривень.

У столиці затримали хлопця, який ошукав волонтерів на 100 тисяч гривень, Поліція Києва

У столиці затримали хлопця, який ошукав волонтерів на 100 тисяч гривень, Поліція Києва

Згідно із матеріалами кримінального провадження, підозрюваний через оголошення у соціальних мережах отримав від волонтерів замовлення на закупівлю необхідної військової амуніції для захисників. Від потенційних покупців порушник вимагав 100% оплату, а також додаткові витрати на розмитнення товарів.

У рамках проведених санкціонованих обшуків з місця мешкання фігуранта поліцейські вилучили мобільні телефони та банківські картки.

Наразі слідчими задокументовано 4 факти злочинної діяльності чоловіка та тривають заходи із встановлення додаткових епізодів.

Слідчі за процесуального погодження окружної прокуратури повідомили порушнику про підозру за ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – це шахрайство.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Також ми писали, що правоохоронці викрили шахрая, який, видаючи себе за військовослужбовця та сидячи в Київському СІЗО, збирав гроші у соцмережах.

Крім того, раніше повідомляли про те, що в Києві правоохоронці затримали чоловіка, якого підозрюють у шахрайстві. Зловмисник під виглядом співробітника СБУ намагався видурити із столичного підприємства пів мільйона доларів США.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW