На Херсонщині Сили оборони знищили ворожий контрольно-спостережний пункт та 2 склади з боєприпасами, - ОК "Південь"



На Південнобузькому напрямку, в нашій операційній зоні обстановка стабільно складна, але контрольована. Противник дотримується тактики активної оборони та контрбатарейного протистояння, вздовж лінії форонту. Але водночас ворог наносить вогневе ураження наших позицій, тилових районів та громад вздовж лінії фронту. Повітряна розвідка ворожими безпілотними літальними шпигунами продовжується, як вздовж лінії зіткнення, так і відносно Чорноморського узбережжя.

Про оперативну обстановку на півдні України станом на вечір 20 жовтня повідомляє ОК "Південь".

В Бериславському районі ворог тричі атакував наші позиції своєю армійською і штурмовою авіацією. Як наслідок, отримав у відповідь вогневе ураження нашими силами і ретирувався.

Загалом протягом бойового дня Силами оборони була застосована авіація 7 разів: били по ворожих позиціях ППО, скупченню техніки, складах боєприпасів.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали майже 110 вогневих завдань.

Зафіксовані втрати ворога складають 28 рашистів, 2 самохідні артсистеми, типу «Мста-С», міномет, бойова машина піхоти і танк, а також пошкоджено  2 бойові машини піхоти, інша автомобільна техніка. В районі Борозенського знищено ворожий контрольно-спостережний пункт. Підірвано 2 склади з боєприпасами. Решта результатів дорозвідується.

В штормовому Чорному морі ворожі кораблі маневрують поблизу узбережжя Криму, корабельне угруповання складається із 7 одиниць, серед яких 4 ВДК і 1 ракетонсій, який може нести на  борту 8 крилатих ракет типу «Калібр».

Таким чином, загроза нанесення ракетних ударів залишаеться актуальною як з моря, так і з повітря, і з суходолу. Одночасно з імовірністю атаків дронів.

"Не нехтуйте сигналами повітряних тривог, не наражайте себе на небезпеку, дотримуйтесь правил та обмежень, що встановлені заради збереження вашого життя, не наближайтесь і не торкайтесь підозрілих предметів, убезпечте від них інших, особливо дітей, не сприймайте на віру весь потік інформації, вмійте розрізняти правду від фейків, а про підозрілі дії сторонніх осіб оперативно сповіщайте компетентні органи.

Наша витримка і міць вражає цілий світ, тож, збережіть себе і Україну гідними, міцними і незламними", - йдеться у повідомленні військових.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW