Чотирьох мешканців Дніпропетровщини судитимуть за незаконний вилов риби на пів мільйона грн, - ФОТО



Дніпропетровською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора та трьох учасників організованої групи за фактом незаконного зайняття рибним промислом у заборонений час, у недозволених місцях, забороненими знаряддями і способом масового знищення риби (ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 249 КК України).

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

За даними слідства, у грудні 2020 року мешканець м. Нікополя організував  злочинне угруповання, яке займалось незаконним виловом риби та раків у період нересту в акваторії Каховського водосховища в м. Нікополі. До «бізнесу» він залучив ще трьох знайомих, кожен з яких виконував свої функції за заздалегідь узгодженим планом. Для протиправної діяльності чоловіки використовували човни, катери та заборонені знаряддя, а саме: риболовні сітки, пристрій для масового знищення риби, вибухові речовини. Браконьєри за один вихід на воду отримували понад 500 кг незаконно виловленої риби. З метою подальшої реалізації вилов збували на споживчий ринок. 

Грошові кошти від продажу незаконно виловленої риби організатор розподіляв між учасниками групи в залежності від виконання покладених на них обов’язків. 

Так, обвинувачені виловили майже 6 тонн риби, чим заподіяли шкоду рибним запасам України на загальну суму 500 тис гривень. 

Було проведено більше 20 санкціонованих обшуків за місцем мешкання обвинувачених та в їхньому автотранспорті, правоохоронцями було вилучено виловлену рибу, заборонені знаряддя лову, «чорнову» документацію. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітниками УСР в Дніпропетровській області ДСР Нацполіції України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW