Відпочинок на Західній Україні 2022: як завершує літо курорт Трускавець



У 2022 літо в Україні радувало нас теплою безхмарною погодою. У минулі роки вибір місця відпочинку був досить складним. Оскільки в нашій країні досить багато курортів різної направленості. Однак з початком повномасштабної війни список місць для відпочинку значно скоротився. Більшість морських курортів опинились в окупації, а інша частина знаходиться під постійними обстрілами. Тому єдиним більш-менш безпечним напрямком для відпустки зараз залишається західний. Незважаючи на війну, бальнеологічні курорти продовжують працювати і приймати гостей. Серед таких і відомий на увесь світ Трускавець. Як завершує літо-2022 бальнеологічна здравниця, розповідають експерти медіа-проєкту Tru.City. Про це повідомляє lb.ua.

Курорт зі світовим ім'ям

Трускавець – відоме на увесь світ невеличке місто-курорт, розташоване у передгір'ях Українських Карпат на висоті 400 м. Роком відкриття курорту вважають 1827 — саме тоді в Трускавці на мінеральних джерелах було збудовано перші 8 ванн та готель для відпочиваючих. Відомим він став завдяки львівському хіміку Теодору Торосевичу, який у 1836 році провів перший хімічний аналіз місцевої води. Тоді весь світ дізнався про її цілющі властивості.

Відпочинок на Західній Україні 2022: як завершує літо курорт Трускавець, фото-1

Фото: ©vidpochivai.com.ua

На сьогоднішній день Трускавець не поступається всесвітньо відомим Карловим Варам, Віші та Баден Бадену. При цьому вартість оздоровлення тут нижча, ніж у Європі, а якість медичних послуг навіть вища. Всього у місті збудовано близько 80 санаторіїв, а значна частина мешканців Трускавця — це медпрацівники.

Кожного року заповненість санаторіїв становила не менше 50%. Хоча під час воєнних дій їх заповненість становить близько 30%, що також непогано.

Відпочинок на Західній Україні 2022: як завершує літо курорт Трускавець, фото-2

Фото: ©rest.in.ua

Трускавець у війну

Сезон у Трускавці зазвичай триває цілий рік, проте цього року його офіційне відкриття відбулося лише 1 червня. Приймають гостей 11 санаторіїів, серед яких «Шахтар»,«Молдова», «Ріксос Прикарпаття», «Кристал» тощо.

Більшість готелів та гостьових будинків працює у колишньому режимі. Для охочих оздоровитись відкрито бювет мінеральних вод №1. Майже всі кафе, ресторани,сувенірні ринки також працюють. По всьому місту у розповсюджувачів можна придбати квитки на екскурсії Львівщиною, Карпатами та Закарпаттям.

Відпочинок на Західній Україні 2022: як завершує літо курорт Трускавець, фото-3

У Трускавці зараз спокійно. Часом здається, що війна не торкнулася цього курорту. Проте про неї нагадають сирени, які тут час від часу лунають, та сотні переселенців, які продовжують тут жити, бо їм більше нема куди подітися.

Громадський транспорт продовжує працювати у звичайному режимі. У центрі міста часто проходять благодійні концерти, де збирають гроші на допомогу ЗСУ.

Відпочинок на Західній Україні 2022: як завершує літо курорт Трускавець, фото-4

У перші місяці повномасштабного вторгнення Трускавець був буквально переповнений біженцями. Через що ціни на оренду житла виросли у 2-3 рази. Однак влітку, коли тут починається самий розпал сезону, більшість переселенців роз'їхалися і ціни повернулись до рівня довоєнних. В Трускавець навіть почали з'їжджатися відпочивальники.

Відпочинок на Західній Україні 2022: як завершує літо курорт Трускавець, фото-5

Хоч і не стовідсотково, проте літній сезон тут все ж таки був.

Висновки

Курортний сезон на бальнеологічних курортах західної України, незважаючи на війну, все ж таки розпочався. У Трускавці, а також у сусідніх Моршині та Східниці продовжує працювати і чекає на своїх гостей більша частина санаторіїв та готелів. Здавалося б, що війни на цих курортах немає, настілки тут спокійно. Проте відпочинок цього сезону відпочинок тут проходить з деякими обмеженнями. Одним з яких є комендантська година.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW