Українців попередили про паливо, яке призводить до ремонту на десятки тисяч гривень



Останнім часом кричуща ситуація на ринку палива в Україні стабілізувалася. тепер немає дефіциту ані бензину, ані дизеля і також на АЗС не побачиш черг.

Ситуація на ринку палива в Україні

У сюжеті ТСН повідомляється, що влада країни обіцяє таке постачання нафтопродуктів в Україну, яке зможе повністю відновити об'єми довоєнних часів. Однак, проблеми на цьому не закінчаться. Виникне питання якості нафтопродуктів на АЗС.

Нова проблема

Не зважаючи на те, що бензину і дизеля вже вдосталь - ціна на них не зменшиться більше ніж на одну чи дві гривні, тобто бензин буде коштувати близько 50 гривень за 95-й, а дизель десь близько 55.

Перший віце-прем'єр міністр України Юлія Свіріденко наголошує, що усі нафтопродукти зараз постачають західні поставники і загалом постачання переорієнтували повністю, що дало змогу повернутися до довоєнних об'ємів (березень - 60 тисяч тон, червень - вже 665 тисяч тонн). При цьому, велику частину ринку палива в Україні займають вітчизняні міні НПЗ.

Проблема таких НПЗ полягає у тому, що маленькі заводи фізично не можуть зробити глибинну переробку і, зрештою, видають низькоякісну продукцію, яка теж з'являється на АЗС.

Як не потрапити на "кустарне" паливо

Експерти пояснюють, що не імпортне паливо зазвичай продають за помітно нижчою ціною. Тобто, щоб на око відризнити якісне паливо від не якісного - достатньо звернути увагу на його ціну.

На АЗС нормальних мереж вона буде складати приблизно 52 грн за літр, у той час як на "кустарних" АЗС - 40 грн за літр і це при тому, що на таке паливо теж є маржа.

До чого призводить користування таким паливом

Такий бензин і дизель не дотягують навіть до стандарту євро-3 і майже завжди після 2-3 заправок виводять авто з ладу, навіть до капітального ремонту двигуна.

Найбільше від неякісного палива страждають дизельні авто. Окрім того, що ремонт дизельного двигуна коштує дорожче ніж ремонт двигуна на бензині приблизно в три рази, поганий дизель ще й повністю руйнує паливну систему, заміна якої дуже дорога.

Тож, є сенс заправляти свій автомобіль тільки на великих перевірених мережах АЗС.

Читайте також: У Кам’янському затримали чоловіка за напад на поліціянта



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW