Ахметов виходить з медійного ринку. Маріупольські ЗМІ залишились без інвестора



SCM виходить з медійного бізнесу. Цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій  друкованих медіа в Україні. Також припиняється діяльність онлайн-медіа МГУ.

 Про це у своїй заяві повідомив власник Групи Рінат Ахметов. Текст заяви розміщений на сайті SCM.

"Таке рішення продиктоване набранням чинності законом «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)». Як найбільший приватний інвестор в економіку України я неодноразово казав, що не був, не є й не буду олігархом. Короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, і російська воєнна агресія проти України не дають можливості компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах", - заявив Ахметов.

Він подякував 4000 журналістів, які працювалі в медіахолдингу.

"Я хочу подякувати кожному за нашу спільну працю й за наш спільний успіх. І, безумовно, особлива вдячність кожному нашому глядачу й читачу. Дякую вам за вашу любов, за вашу лояльність. Ми завжди працювали тільки для вас!", - написав Рінат Ахметов.

В Маріуполі Рінату Ахметову належали телеканали МТВ, Сигма, газета Приазовський робочий, сайт Mrpl.city.

Яка доля чекає на ці видання, поки що невідомо. В заяві Ахметова йдеться, що всі ЗМІ Групи стають державними.

Але навряд чи держава зараз спроможна фінансувати такую кількість медійників. Не виключаємо, що менеджмент буде шукати інших інвесторів, яким не заважає статус олігарха. Наприклад, партнер Ріната Ахметова Вадим Новинський міг би стати такою людиною. Можливо саме для того він склав депутатські повноваження, формально відійшов від політики. Бо участь в політичному житті, згідно до закона про олігархів, - є одним з критеріїв для визначення особи, що підпадає під дію цього закону.

Наразі ми очікуємо на коментарі. Будемо стежити за розвитком ситуації.

Читайте також: «Не ганьби моє прізвище». Нащадок Арнаутова вимагає від колишньої дружини-колаборантки відмовитись від родинного ім’я, - ФОТО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW