На території України оголошено штормове попередження: прогноз погоди на 20 квітня



На території України оголошено штормове попередження, очікуються заморозки І та ІІ рівнів небезпеки. 

Про це повідомляє редакція 056. 

В повідомленні Укргідрометцентра зазначається, що 20 квітня вночі в західних та Вінницькій областях заморозки на поверхні ґрунту і в повітрі 0-5° (II рівень небезпечності, помаранчевий), на решті території (крім східних та північно-східних областей) на поверхні ґрунту заморозки 0-3° (I рівень небезпечності, жовтий).

Синоптокиня Наталка Діденко повідомила, що 20-го квітня в Україні ще буде холодно. Найближчої ночі очікується +3+8 градусів, у західних областях близько нуля, в Карпатах 0-5 градусів морозу.

Практично повсюди в Україні, окрім східної частини, вночі та вранці заморозки 0-5 градусів.

Впродовж дня середи середи стовпчики термометрів коливатимуться в межах від +7 до +12 градусів, похолодає вже й на Сході України, до від +10 до +14 градусів.

Вітер буде переважно західного напрямку, помірний.

У Харківській, Сумській, Чернігівській, Луганській, Донецькій областях, на Запоріжжі, Одещині, Херсонщині, у Миколаївській області та в Криму. Дощ та мокрий сніг можливий у Карпатах.

На решті території України істотні опади - навряд.

У Києві 20-го квітня вночі холодно, +3+5 градусів, на околицях заморозки 0-3 градуси, вдень +8+10 градусів. Серйозні дощі малоймовірні, хіба щось трохи покапає серед дня. 

20 квітня протягом усього дня у Дніпрі буде триматися хмарна погода. Усю другу половину дня йтиме дощ.

На території України оголошено штормове попередження: прогноз погоди на 20 квітня, фото-1

За останні 130 років 20 квітня у Дніпрі максимальна температура повітря була +29.5° у 1898 році, а мінімальна -3.7° у 1895. 

Народний прогноз погоди: 20 квітня відзначається день пам'яті святого мученика Руфина, диякона і діви Акиліни і з ними 200 воїнів. Якщо на Акулину дощ, то ярові будуть погані, а калина вродиться хорошою. З цього часу з'являються перші гриби - сморчки. Наші пращури на Акиліну спостерігали за небом: якщо на ньому було багато зірок - це обіцяло хороший врожай грибів і ягід.

Наталка Діденко повідомила, що у четвер, 21-го квітня - дощів побільшає. Омріяне потепління прийде до нас у суботу, якраз напередодні Великодня.Заморозки (до 1°c морозу у повітрі). 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW