рф йде на дно звітуючи, що витримала перший удар санкцій



Триває п’ятдесят шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Проти країни агресора країни усього світу застосували санкції, які вплинули на життєдіяльність рф. Західні політики та чиновники відмічають, що про пом'якшення санкцій росіяни можуть забути до завершення війни, а про їхнє повне скасування - на довгі роки, до покарання винних у воєнних злочинах та зміни влади в Росії. Наразі у Центрі протидії дезінформації при РНБО України спростовують маніпулятивну інформацію росії про те, що «економіка рф витримала перший удар санкцій», передає редакція. 

Санкції не означають раптову «смерть» економіки держави, рестрикції провокують ланцюгову реакцію. 

4 квітня росія не змогла сплатити зовнішні борги у валюті. Якби не санкції, протягом місяця рф ще могла б знайти долари або євро та розрахуватися із кредиторами. Через це 4 травня світ може визнати дефолт росії. Наступним етапом може стати стягнення боргових зобов’язань з держави, що також матиме наслідки. 

За прогнозом аналітиків, тривала війна з Україною може коштувати росії понад $ 20 млрд на день. Йдеться про прямі і непрямі витрати, включаючи й зниження обсягів виробництва через санкції, що своєю чергою призведе до безробіття. 

Понад 400 світових компаній оголосили бойкот росії та залишили ринок рф. Наслідок - дефіцит товарів, зростання цін, звільнення співробітників. 

Водночас, ЄС та США готують новий пакет санкцій проти Росії. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW