"Київ Цифровий" та "Дія": чим ці додатки можуть бути корисними у воєнний час



Ще до того, як почалась повномасштабна російська агресія, мобільними додатками "Київ Цифровий" та "Дія" користувалось багато громадян. Але у воєнний час вони суттєво змінились. Ми вирішили розповісти про деякі корисні функції. 

Київ Цифровий

Дія та Київ Цифровий

Раніше цей додаток використовувався головним чином для того, щоб сплачувати за проїзд у громадському транспорті столиці. Однак, після початку війни, муніципальний транспорт став безкоштовним для всіх, тому необхідності в цієї функції зараз немає.

Натомість, "Київ Цифровий" зробили доволі корисним в інших питаннях. Наприклад — додаток сповіщає, про запровадження та відбій повітряної тривоги. Це одна з найбільш корисних можливостей. 

Також тут можна знайти Мапу укриття, перейти на сторінку КМДА, Генерального штабу ЗСУ. Серед інших функцій — можливість повідомити про мітки, знайти прихисток, прочитати важливі повідомлення, або пожертвувати гроші в рамках програми "Повернись живим". 

Дія

Дія та Київ Цифровий

Основним державним додатком цифрових документів є "Дія", в якої ще до війни була можливість продемонструвати свої паспорти громадянина України, сертифікати вакцинації, водійське посвідчення, або карту платника податків. Також можна було отримати 1000 гривень за вакцинацію.

Після запровадження воєнного стану, "Дію" теж почали адаптувати під сьогоденні умови. Наприклад — з'явився єдиний "єДокумент", який може замінити паспорт на блокпостах та діє як посвідчення особи в умовах воєнного часу.

Дія та Київ Цифровий, Фото: 1+1

Дія та Київ Цифровий, Фото: 1+1

Через "Дію" можна допомогти армії фінансово, або повідомити ЗСУ про переміщення російських військ. Також саме в "Дії" можна подати заявку на фінансову компенсацію для тих, кому вона запроваджена, а також заявку на відновлення житла.

Дія та Київ Цифровий, Фото: Вечірній Київ

Дія та Київ Цифровий, Фото: Вечірній Київ

Ще в "Дії" можна подивитись онлайн-трансляцію українського телерадіомовлення. Окрім інших корисних функцій, в "Дію" додали міні-гру для заспокоєння нервів — єБайрактар, в якої можна стати оператором Байрактару та понищити російські танки. 

Нагадаємо, що в Києві частково відновлюють роботу ЦНАПів, а Україна сьогодні перейшла на літній час. Підпишиться на наш телеграм-канал. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW