У Гостомелі на Київщині рашисти розстріляли автомобіль із жінкою та дитиною - омбудсмен Денисова



На Київщині у Гостомелі російські загарбники розстріляли автомобіль із жінкою та дитиною, мати загинула на місці від отриманих травм. Намагаючись врятуватися, сім’я встигла проїхати лише 700 м, а потім їх цинічно вбили.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Фейсбуці.

У Гостомелі окупанти розстріляли авто з жінкою та дитиною: мати загинула, вона проїхала лише 700 м від будинку. Жінка від ран загинула на місці, а некерований автомобіль врізався в магазин, - зазначила омбудсмен.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал: там новини виходять оперативно.

Окрім цього, Денисова повідомила, що жінка з Київщини врятувала двох дітей під час обстрілу загарбниками машини, у якій вона з друзями намагалася врятуватися.

Троє друзів родини загинули на місці. Жінці вдалося вибратися з палаючої автівки і дістати звідти дітей – свою десятимісячну доньку та трирічного сина подруги, - написала Денісова.

Омбудсмен Денисова заявила, що дії російських окупаційних військ порушують право дітей на життя, яке закріплене статтею 6 Конвенції ООН про права дитини. 

Вбивства дітей та обстріли мирних населених пунктів є злочинами проти людяності та військовими злочинами відповідно до Римського статуту міжнародного кримінального суду, - підкреслила Денисова.

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну загинуло 153 дитини, щонайменше 245 поранено. 

Також ми писали про те, що військові Збройних сил України звільнили від рашистів 15 населених пунктів на Київщині. Про це повідомили у зведенні українського Генштабу. 

Окрім цього, ми повідомляли, що компанія з виробництва напоїв та солодощів "Деліція" повідомила про замінування приміщення кондитерської фабрики в місті Буча.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW