Геть росію з вулиць: з карти Києва зникнуть 15 вулиць та 5 станцій метро



Київська міська рада планує перейменувати 15 вулиць та п‘ять станцій київського метрополітену з метою завершення процесу дерусифікації у столиці.

Про це сьогодні, 11 квітня, повідомив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко в етері телеканалу "Київ".

За словами Володимира Бондаренка, міська влада підтримує ініціативи киян щодо перейменування вулиць, станцій метрополітену та міських об’єктів, які пов’язані з країною-агресором. Особливо гостро це питання постало в умовах поновномасштабної війни, яку розгорнула росія проти України. 

"Найближчим часом на сайті Київської міської ради буде розміщено офіційний перелік об'єктів із запропонованими варіантами нових назв. Кияни зможуть взяти участь у громадському обговоренні за спрощеною процедурою. Я впевнений, що завершити процес дерусифікації ми зможемо вже на найближчому пленарному засіданні Київської міської ради", – зазначив Володимир Бондаренко.

В першу чергу, перейменування торкнеться вулиць Московської, Героїв Сталінграда, бульвару Дружби Народів, станцій київської підземки "Героїв Дніпра" та "Мінська".

Бондаренко додав, що фінансування заходів з перейменування вулиць та станцій київського метрополітену буде передбачено в бюджеті міста Києва на наступний рік.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в У Києві дерусифікували пам’ятник на Шулявці. На стелах біля пам’ятника танка Т-34, замість білоруських та російських "міст-героїв", тепер міста-герої України.

Також вас може зацікавити: "Героїв Маріуполя", "Бандерівська": письменниця Ліна Костенко опублікувала свої варіанти назв станції Київського метро, - ФОТО

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW