В Україні дозволили продаж валюти населенню: подробиці



​​14 квітня Національний банк України ухвалив кілька важливих рішень, які стосуються операцій на валютному ринку. Серед них продаж готівкову іноземну валюту населенню. Купівля якої була заборонена з 24 лютого 2022 року. 

Про це повідомляє редакція з посиланням на Національний банк України. 

Таким чином з 14 квітня банки можуть продавати готівкову іноземну валюту населенню. 

За оцінками НБУ, відновлення продажу готівкової валюти банками сприятиме зменшенню можливостей для функціонування ринку нелегальних валютообмінних операцій та відповідно зниженню ризиків для громадян.

Водночас для запобігання тиску на валютний ринок передбачено, що уповноважена установа може продавати готівкову валюту клієнтам у межах різниці між загальним обсягом купівлі нею готівкової іноземної валюти та обсягом її продажу. Така різниця розраховуватиметься, починаючи з 13 квітня 2022 року.

Також НБУ визначив особливості встановлення курсів готівкових валют для операцій уповноважених установ із клієнтами:  

▪️ курс продажу готівкової валюти уповноваженими установами може відхилятися не більше ніж на 10% від офіційного курсу НБУ на день здійснення операції; 

▪️курс купівлі готівкової валюти уповноваженими установами не має бути нижчим за офіційний курс НБУ на день здійснення операції.

Звертаємо вашу увагу, що продаж безготівкової валюти банками клієнтам - фізичним особам і надалі заборонений, крім винятків, визначених постановою №18 від 24 лютого 2022 року (зі змінами).

Ще одним важливим рішенням, з метою недопущення неконтрольованого виведення капіталу за кордон Національний банк заборонив банкам достроково погашати кредити, отримані ними від нерезидентів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW