росія хотіла створити народні республіки у західних областях України: подробиці, - ВІДЕО



СБУ затримала чоловіка, який працював на росію.

Як повідомили у Службі безпеки України, кремль хотів створини у західних українських областях республіки. План мали реалізувати спеціальні озброєні групи. 

На відео – покази одного з учасників угруповання, який пішов на співпрацю зі слідством. Він розказує, що група почала роботу з повалення конституційного ладу ще влітку 2021 року.

На нього вийшов відставний співробітник ворожої розвідки, який виявився організатором «схеми». Він заявив про намір створити нове народовладдя в Україні, і якщо чинна влада «сама не піде у відставку», то група перейде до силового сценарію.

Для захоплення влади угруповання мало завербувати 500 бойовиків. «Бажано, щоб це були люди із числа колишніх військовослужбовців. Особливо тих, які воювали в АТО», – розповідає чоловік.

Тому його завданням було не лише знайти 500 «добровольців», а й забезпечити їх зброєю.

Втілення плану мало збігтися в часі з російським повномасштабним вторгненням в Україну, але завдяки роботі СБУ мережу було викрито, а її учасників – затримано на початку березня.

Наразі спецслужба затримала організатора та ключових осіб в Івано-Франківській і Хмельницькій областях.

Один зі спільників співпрацює зі слідством. Він визнав свою вину та дав покази на організатора. Матеріали щодо нього за статтею 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу скеровано до суду.

Читайте також: На Львівщині ліквідували пам'ятник тоталітарному режиму, - ВІДЕО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW