У пологових будинках Львова переселенцям видають пакунки малюка



У львівських пологових будинках переселянцям надають соціальну допомогу. 

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОДА, зараз у області є в наявності 2061 пакунок малюка. Цю соціальну допомогу плануюють надавати переселянцям, у яких народилася дитина. 

Крім того, в області реалізують пілотний проєкт з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». За ним батьки замість натуральної допомоги на вибір можуть отримати грошову компенсацію в розмірі не менш як три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років (з 1 січня 2022 року – 6300 грн).

Для цього громадяни, у яких народилася дитина, мають відкрити рахунок у ПриватБанку й отримати спеціальну соціальну картку. Батьки дитини можуть звернутися за компенсацією упродовж року з дати народження дитини та самостійно витратити кошти грошової компенсації на власний розсуд.

Опісля батьки новонароджених звертаються до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення (в т.ч. і територіальних громад, ЦНАПів), де подають заяву з необхідними документами.

Право на зазначені види державної підтримки мають і переселенці.

Станом на 16 березня в області за призначенням компенсації звернулось 2005 заявників, з яким призначено 1871, опрацьовуються 134 заяв.

Читайте також: У Львівських ЦНАПах можна відновити картку платника податків



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW