Суд обрав запобіжні заходи особам, які незаконно переправляли людей через держкордон України



Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області 07.04.2022 року було розглянуто клопотання заступника начальника СВ відділу поліції №1 Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області погоджене прокурором про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно осіб, які підозрюються у вчиненні злочину передбаченого частиною 2 статті 332 КК України незаконне переправлення осіб через державний кордон України, організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод, вчинені способом, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яку незаконно переправляли через державний кордон України, чи вчинені щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища.

За результатами розгляду вищенаведеного клопотання, таке було задоволено та застосовано до підозрюваних запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з покладенням на них відповідних обов’язків.

Крім того, підозрюваним було роз’яснено, що відповідно до ч. 5 ст. 181 КПК України працівники поліції з метою контролю за поведінкою підозрюваного, який перебуває під домашнім арештом, мають право з’являтися в житло цієї особи, вимагати надати усні чи письмові пояснення з питань, пов’язаних із виконанням покладених на них зобов’язань.Також, слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області було розглянуто клопотання слідчого слідчого відділу Ужгородського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області погодженого прокурором про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою відносно осіб, які підозрюються у вчиненні злочину передбаченого частиною 2 статті 332 КК України.

Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод, вчинені способом, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яку незаконно переправляли через державний кордон України, чи вчинені щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища.

За результатами розгляду яких останнім було обрано запобіжний захід у вигляді застави, а також на підозрюваних та заставодавців були покладені відповідні обов’язки та роз’яснено, що у випадку невиконання ними цих обов’язків, або в разі порушення виконання ними обов’язків застава звертається в дохід держави. У разі звернення застави в дохід держави слідчий суддя, суд вирішує питання про застосування до підозрюваного, обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді застави у більшому розмірі або іншого запобіжного заходу.

Ухвала суду може бути оскаржена до Закарпатського апеляційного суду протягом п’яти днів з дня її оголошення відповідно до частини 2 пункту 3 статті 395 КПК України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW