США ввели санкції проти найбільшої в РФ і світі алмазодобувної компанії



Міністерство фінансів США запровадило санкції проти російського держпідприємства, найбільшого видобувача алмазів у світі компанії АЛРОСА, а також проти російської "Об’єднаної суднобудівної корпорації" (ОСК).

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні на сайті Мінфіну США.

"Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) внесло у санкційний список АЛРОСА, російське державне підприємство і найбільшу в світі алмазодобувну компанію, яка також відповідає за 90 відсотків російських потужностей з видобутку алмазів", - йдеться у повідомленні.

Держдепартамент також змінив санкційний статус акціонерної компанії "Об’єднана суднобудівна корпорація", а також її дочірніх компаній і членів правління. ОСК - це російське ДП, яке розробляє та будує більшість військових кораблів російської армії, імовірно, багато з тих, які використовуються для бомбардування міст України та шкоди громадянам України.

 "Через ці санкції казначейство припиняє додаткові джерела підтримки та доходів для уряду Російської Федерації для ведення неспровокованої війни проти України", - заявили в Мінфіні США.

Читайте також: Кулеба закликав країни-члени НАТО надати нашій країні все необхідне озброєння для перемоги

Буковинські правоохоронці за тиждень затримадло майже 20 ухилянтів мобілізації



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW