Розтрата 160 млн грн мерією Звягеля: в мережі шириться документ про перевірку Держаудитслужбою



У мережі поширюють документ за підписом голови Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області, в якому йдеться про можливе розкрадання бюджетних коштів.

Відповідно до висновків аудиторів, про які йдеться в документі, за період з 1.01.2018 року по 31.12.2022 року "виявлено факти неефективних управлінських рішень, що призвели до упущення територіальною громадою можливості отримання додаткових доходів, нераціонального використання майна та додаткового навантаження на видаткову частину бюджету".  

Серед іншого, у висновку аудиторів відзначається, що "виявлено випадки прийняття неефективних управлінських рішень щодо здійснення видатків на придбання активів, які тривалий час не використовуються або не вводяться в експлуатацію, що призвело неефективного використання бюджетних коштів в сумі 3 млн 148 тис грн."

"Неналежний контроль в частині управління земельними ресурсами громади може призвести до втрати активів щонайменше вартістю 760 тис грн", - зазначають аудитори.

В ході державного аудиту були проведені ревізії, за результатами яких виявлено ряд фінансових порушень. 

"Зокрема, ревізією фінансово-господарської діяльності Управління житлово-комунального господарства та екології за період з 01.06.2019 по 31.01.2023 встановлено порушення, які призвели до втрат фінансових ресурсі на суму 1 млн 740 тис грн.",- йдеться в документі.

За цей же період ревізія фінансово-господарської діяльності Управління освіти і науки показала порушення на понад 2 млн 228 тис грн, ревізія Фінансового управління міськради - 144 тис грн, виконавчого комітету - 1 млн 878 тис грн.

Відповідно до листа Держаудитслужби, "матеріали вищевказаних заходів державного фінансового контролю передано до правоохоронних органів".

Крім того аудитори перевірили 67 процедур закупівлі і виявили порушення. Зокрема, при ремонті будівлі кінотеатру по вул Шевченка та "Прозорого офісу".

За результатами перевірки порушено кримінальні провадження.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW