В Запоріжжі вперше святкують Водохреща за новим календарем



Сьогодні, 6 січня, в Україні вперше відзначають одне з найголовніший християнських свят Водохреща за новоюліанським календарем. В цей день за традицією в запорізькому Соборі Святої Трійці ПЦУ після святкової літургії єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій провів обряд освячення води.

Як це було, далі на 061.

- Свято має назву Водохреще або Богоявлення. Це згадування події, коли Господь наш Ісус Христос зійшов на річку Йордан приймати хрещення від Іоанна. Тому назва Хрещення. А друга назва, Богоявлення, тому що під час хрещення відбулася надзвичайна подія – Бог явив себе у Троїці людям, тобто Син Божий приходить хреститися, Святий Дух у вигляді голуба сходить на нього і Отець з небес свідчить, що це є Син мій улюблений, якого слухайте. І ось цю подію, Хрещення і Богоявлення, ми сьогодні вшановуємо в наших храмах, - сказав Фотій.

За словами єпископа Фотія, за результатами опитування, яке провели серед вірян парафії, 97% висловились за перехід на новоюліанський календар.

Як раніше писав 061, в Запорізькій області на Водохреща встановлено обмеження на проведення масових заходів та заборону на купання у відкритих водоймах, але у Запоріжжі облаштували тимчасові рятувальні пости, щоб запобігти нещасним випадкам на воді.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW