За вимушений прогул – чималі гроші: у скільки обійдеться платникам податків виграш суду колишнім начальником податкової Тернопільщини



Начальника Головного управління Державної податкової служби у Тернопільській області Михайла Яцину суд поновив на посаді.

Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила адвокатка податківця Ірина Сідорова.

За коментарем щодо поновлення на роботі Михайла Яцини кореспонденти Суспільного звернулися до обласного управління Податкової служби України. Завідувачка сектору управління правового забезпечення Маргарита Лапунько розповіла, чи будуть оскаржувати рішення апеляційного суду у Верховному суді.

"У цій справі за позовом Яцини М.В. про скасування наказів та поновлення на посаді відповідачем є ДПС України. Тому питання щодо оскарження рішення суду апеляційної інстанції належить до компетенції ДПС України. Хочу звернути увагу на те, що згідно зі статтею 329 Кодексу адміністративного судочинства касаційну скаргу маємо право подавати протягом 30 днів з моменту оголошення рішення. В суді оголосили тільки вступну та резолютивну частину рішення, а 30 днів рахується з моменту складення повного тексту рішення. На сьогодні повного тексту рішення ще немає".

Щодо процедури поновлення на посаді Михайла Яцини, то це — компетенція керівника Державної податкової служби України, говорить Маргарита Лапунько.

"Орган, який має забезпечити виконання цього судового рішення, — це Державна податкова служба України, яку зобов'язали цим судовим рішенням, що набрало законної сили, вчинити певні дії".

Нагадаємо, гoлoвного пoдaткiвця Тернoпiльщини Михайла Яцину звільнили з посади 5 сiчня цього року. Чоловік подав позов до суду. 26 листопада восьмий апеляційний адміністративний суд поновив його на посаді.

За вимушений прогул Михайлу Яцині мають сплатити 150 тисяч 531 гривню 80 копійок, повідомила Ірина Сідорова.

Чи планує повернутися на попереднє місце роботи, Михайло Яцина пообіцяв розповісти Суспільному завтра.

Аби отримати відповіді на запитання, чи будуть виконувати в Державній податковій службі України рішення суду та чи виплатять Михайлу Яцині заробітну плату за період, протягом якого він не виконував своїх службових обов’язків, кореспонденти Суспільного написали інформаційний запит



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW