Документальна стрічка "20 днів у Маріуполі" представлятиме Україну на "Оскарі"



Український Оскарівський Комітет на засіданні 18 вересня обрав фільм, який представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм”. Ним став фільм “20 днів у Маріуполі” українського журналіста та фотографа Мстислава Чернова. 

Про це повідомила пресслужба Української кіноакадемії. 

В національному відборі брали участь п’ять фільмів: “20 днів у Маріуполі” Мстислава Чернова, “Залізні метелики” Романа Любого, “Памфір” Дмитра Сухолиткого-Собчука, “Терикони” Тараса Томенка та “ШТТЛ” Адрієна Уолтера.

"Фільм було обрано шляхом голосування членами Українського Оскарівського Комітету, головою якого є Валентин Васянович", - зазначили в Українській кіноакадемії.

Нагадаємо, відеоператор Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко працювали у Маріуполі в лютому-березні 2022 року від агенції The Associated Press. Вони стали єдиними представниками іноземних ЗМІ, що залишилися працювати у місті, що перебувало в облозі.

Фільм "20 днів у Маріуполі", створений на основі відеоматеріалів Чернова, які їм вдалося вивезти з міста, оточеного росіянами. Фільм розповідає, як Маріуполь переживав перші тижні російського вторгнення — обстріли, загибель мирного населення, бомбардування пологового будинку.

Прем'єра документального фільму відбулася у січні на найбільшому американському фестиваль незалежного кіно Санденс. Там він отримав нагороду Приз глядачів.

Читайте також:

20 днів в Маріуполі VS "Юрик". Післясмак від перегляду від Олени Золотарьової

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» став найкасовішим в українському прокаті



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW