У сусідній з Тернопільщиною області під час воєнного стану може відновити роботу аеропорт



Україна долучилась до програми Європейського Союзу "Механізм "Сполучення Європи". Тепер ми маємо можливість залучати фінансування ЄС для підтримки розвитку високопродуктивних і взаємопов’язаних транс’європейських мереж у сферах транспорту, енергетики та цифрових послуг. Україна стала першою країною, що не є членом ЄС, яка доєдналась до цієї програми.

Про це повідомляє  "Перший Західний".

Уповноважені від України та Європейського Союзу поставили свої підписи. Відтепер Україна – учасниця програми "Механізм "Сполучення Європи".

"Сьогодні ми підписали угоду, яка дозволяє нам разом розвивати прикордонну інфраструктуру, наші пункти пропуску, наші дороги, транспортні коридори", – розповів віцепремєр-міністр з відновлення Олександр Кубраков.

Щодо Львівщини, то в межах угоди обговорювали збільшення кількості пунктів пропуску на українсько-польському кордоні та можливе відкриття аеропорту.

"Можливе відкриття аеропорту – одне із речей, які ми дуже чекаємо. Це питання було підняте і ми надіємося, що так, як зерновий коридор, так може бути і гуманітарний коридор, який може бути забезпечений Європейським Союзом", – зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW