За два дні з Великописарівської громади на Сумщині через обстріли виїхали 53 мешканці



За два дні в результаті ворожих обстрілів було поранено 1 людину та пошкоджено 10 будівель. Аби убезпечити людей, з Великописарівської громади було проведено перевезення жителів, які виявили бажання перемістися в безпечні місця. З 22 по 23 травня громади виїхали 53 мешканці (з них 20 дітей).

Під час робочої поїздки Володимир Артюх відвідав військові підрозділи, які виконують завдання в межах громади.

«Безпека людей та території громади є одним із головних пріоритетів у роботі військових та державних структур, – наголосив очільник області. – Наші захисники сьогодні продовжують міцно тримати визначені рубежі оборони, нарощують фортифікаційне та інженерне обладнання прикордоння та визначених позицій, в посиленому режимі несуть бойові чергування».

Голова ОВА також висловив подяку за роботу, яку виконують військові та цивільні посадові особи на території ОТГ та вручив їм відзнаки Міністерства оборони України.

Володимир Артюх зазначив, що ситуація в громаді перебуває на його особистому контролі.

«Хочу заспокоїти людей: ситуація в області контрольована. Наступальних угрупувань ворога ми не бачимо. Тому панікувати жителям Сумщини не потрібно, – підкреслив Володимир Артюх. – Водночас повідомляю, що обстріли Великописарівської громади посилилися. Ворог продовжує обстрілювати помешкання мирних людей. Саме тому ми й закликаємо жителів громади, які того бажають, переїхати в більш безпечні місця. Вкотре наголошую: Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги! Бережіть себе та нашу Україну. Разом – до Перемоги!».

Підписуйтесьна нас у соцмережах:

Telegram https://t.me/sumy0542

Instagram https://www.instagram.com/0542.ua/

Facebook https://www.facebook.com/0542inua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW