Де в Києві безпечно вигулювати собаку: місця для прогулянок з чотирилапим другом



У Києві з’являється все більше майданчиків для вигулу, дресирування та гри з собаками. Собача територія найчастіше огороджена парканом, тому вихованці можуть прогулюватися та бігати за м’ячем, палками чи кільцем без повідця. Свіже повітря, велика територія – саме те, що необхідно вашому чотирилапому другові. Крім того, на таких майданчиках влаштовують спецобладнання для дресирування. Таким чином собаки різних порід проводять час весело та з користю.

Всі власники домашніх тварин, особливо собак, знають, як важливо проводити з ними час на свіжому повітрі. Але гуляти з активним песиком будь-де не завжди зручно та безпечно. Тож журналісти 44.ua підготували для вас добірку майданчиків для вигулу собак у Києві, дє спеціально обладнані місця, що дозволяють комфортно гуляти зі своїм песиком. Також розберемося із питанням, чи можна вигулювати собак у парках.

Чому не можна гуляти із собакою у звичайному парку?

За законом України, вигул собак у звичайному міському парку та біля дитячих майданчиків заборонено. Господар собаки у разі порушення правил має нести адміністративну відповідальність та сплатити штраф.

Собаки, особливо бійцівської породи, можуть становити небезпеку для сторонніх людей. Великому собаці, відпущеному на вільний вигул без намордника, може у якийсь момент не сподобатись поведінка відвідувача парку або присутність інших собак. У найоптимістичнішому випадку людина отримає великі травми від укусів. Частими жертвами великих собак стають діти, адже саме вони найбільше провокують собаку.

Загроза антисанітарії у громадських місцях. Звичайно всі розуміють, що собак вигулюють не просто заради забави. Господар вигулює свого улюбленця декілька разів на день, щоб він зробив «свої справи» в кущах, а не в його квартирі. Напевно, ви погодитеся з тим фактом, що дуже мало собачників прибирають за вихованцем після кожної прогулянки. У зоомагазинах можна придбати щільні пакети, які допоможуть у прибиранні за чотирилапим. Люди приходять у парк, щоб відпочити та насолодитися природою, а не наткнутися на сморід та бруд, який приносять собаки.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше важливих та актуальних новин Києва, Київщини та України, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустити.

Домашній улюбленець – це така ж жива істота, як і людина. І маленькі, і великі собаки часто вимагають стільки уваги та турботи, скільки дитина. Подбайте про життя улюбленця. Привчіть собаку до повідця, щоб він міг перетинати проїжджу частину і не тягнути вас у різні боки під час ходьби тротуаром. Навіть якщо ви гуляєте із собакою завжди разом, вкажіть на нашийнику свої контактні дані, це може бути ваш номер телефону або адреса проживання. Таким чином, навіть якщо собака загубиться, її можуть знайти випадкові перехожі і зв’язатися з вами.

Привчайте своїх улюбленців правильної поведінки з оточуючими, дітьми, іншими тваринами ще з малечку. Виховання – це тривалий процес, результат якого приходить з часом. Тому ви маєте бути терплячим. Якщо ваш улюбленець щось забув або довго думає, то не слід одразу ж кричати на нього. Просто розслабтесь та продовжуйте процес виховання.

Тож, почнемо зі спеціальних місць, де ви зможете пограти, погуляти та потренуватися з улюбленцем. Відкриває нашу добірку майданчик для вигулу собак «Песопарк». Це огороджена територія площею 1,2 га. Раніше територія була під орендою посольства рф, але договір розірвали і тепер це місце для вигулу собак, якого так не вистачало на Подолі. Останнім часом «Песопарк» відвідують не лише собаківники, а й люди, які просто хочуть поспілкуватися із тваринами.

ПесопаркПесопарк

Де знаходиться: Спаська, 12.

Також ви можете погуляти зі своїм улюбленцем на майданчику для вигулу в парку «Наталка» на Оболоні. Тут є два окремих майданчики для вільного вигулу собак – для маленьких порід і для великих. Обидва закритого типу. Майданчики для вигулу собак вже давно є місцем для веселих ігор із вихованцем та знайомств з іншими власниками.

Майданчик для вигулу собак в парку "Наталка"

Майданчик для вигулу собак в парку "Наталка"

Де знаходиться:Оболонська набережна, 9.

Також ви можете погуляти з собакою у парку «Тельбін». Це не лише одне із найзатишніших місць у Дніпровському районі, а ще й облаштована зона для вигулу собак. Територія, на якій чотирилапі можуть почуватися як удома займає 1870 кв. м. Також було ухвалено рішення поставити на території парку спецобладнання для тренування собак, що також тішить.

Майданчик для вигулу собак на озері "Тельбін"Майданчик для вигулу собак на озері "Тельбін"

Де знаходиться: вулиця Юрія Шумського, 3.

Лісопарк «Совки», що у Святошинському районі Києва, має площу понад 30 гектарів. Територія засаджена переважно сосновими деревами. Парк має місця для пікніків у тіні дерев, невеликі озера, велосипедні та бігові доріжки. А віднедавна на території облаштували крутий майданчик для вільного вигулу та тренування собак.

Лісопарк "Совки"

Лісопарк "Совки"

Де знаходиться:вулиця Жмеринська.

Ще одним місцем, де можна вигуляти свого улюбленця – фітнес-парк «Озеро Лебедине». Парк «Озеро Лебедине» після реконструкції став улюбленим місцем для розваг дітей, дорослих та власників тварин. Тут для вільного вигулу собак є майданчик закритого типу. Ти можеш випустити свого улюбленця, аби він поганяв без повідця.

Озеро "Лебедине"

Озеро "Лебедине"

Де знаходиться: вулиця Олександра Кошиця, 3-б.

Крім того, ви можете погуляти зі своїм песиком на таких локацях:

  • майданчик для вигулу та дресирування собак на проспекті Георгія Гонгадзе, 9Б. Пн–Пт: 5:00–23:00; Сб та Нд: 12:00–15:00;
  • вулиця Василя Порика, 24б, з 7:00 до 20:00;
  • вулиця Ростиславська, 2, з 7:00 до 20:00;
  • місце для дресирування собак на Кловському узвозі, 14/24;
  • вулиця Привокзальна;
  • «Тусівка» Лариси Руденко, 8А;
  • Вулиця Кадетський Гай, 9;
  • майданчик для вигулу та дресирування собак «Собака-гуляка» на Академіка Заболотного, 94;
  • собаче поле ім. Бубенкової на Михайла Брайчевського, 1;
  • майданчик для вигулу собак на пр. Георгія Нарбута, 8А;
  • «Острівець вільних та вихованих» на Авіаційній, 24;
  • місце для вигулу на Януша Корчака, 64;
  • собачий майданчик на вулиці Мирослава Поповича, 8a;
  • майданчик для тренування собак на вулиці Тростянецька у Парку «Партизанської Слави».

Варто зазначити, що у випадку незадовільної поведінки собаки у місці вигулу, винен господар, а не пес. Відтак, гуляти чотирилапому слід у наморднику, пересуватися вулицями на повідку, а псам бійцівських порід перш ніж виходити у місця, де одночасно перебуває багато собак, важливо бути привченими до перебування з іншими тваринами.

Ви можете вибрати будь-яке дозволене місце для прогулянок, але ніколи не забувайте про свою безпеку та безпеку інших людей. Якщо ви розумієте, що ваш вихованець поводиться дуже агресивно і ви з ним навряд чи впораєтеся, тоді краще не відвідувати майданчики, щоб запобігти нещасному випадку. Коли собака завдає фізичної шкоди, винна не вона, а її господар.

З Правилами утримання і догляду за домашніми тваринами можна ознайомитися за посиланням.

Раніше ми писали про мальовничі та гарні парки столиці, які неодмінно варто відвідати киянам та туристам.

Також розповідали про те, де у Києві можна активно провести відпочинок.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW