Окремий вагон для жінок та чоловіків. В Україні створили петицію



На сайті Кабінету міністрів України створили петицію з проханням створити окремо по одному жіночому та чоловічому вагону у всіх поїздах "Укрзалізниці", які слідують маршрутом довше 6 годин.

У випадку відсутності місць у "змішаних" вагонах реалізувати квитки в окремі вагони для осіб обох статей. Для ідентифікації статі додати фільтр "стать" при купівлі квитка, - йдеться в петиції.

Ось так авторка петиції обґгрунтовує своє прохання:

Оскільки АТ "Укрзалізниця" є державним підприємством, просимо впровадити окремий вагон для жінок та чоловіків для створення безпечних та психологічно комфортних умов для перевезень, згідно із пунктом 6 Статуту підприємства.

На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть мати можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі. Непоодинокі випадки неприйнятної поведінки такі як нав'язлива поведінка, умисні дотики до інших пасажирів тощо. Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах.

Окрім того, як жінки, так і чоловіки можуть відчувати потребу змінити одяг, що зробити у присутності представника іншої статі неможливо.

Виділення принаймні одного окремого вагону для жінок та одного вагону для чоловіків зможе зробити поїздки безпечнішими та запобігти негативному досвіду пасажирів. У зв'язку з цим просимо зробити це можлим. Пітицію підтримали ГО "Дівчата", спільнота "Жіноцтво".

Підписати петицію можна за посиланням: https://petition.kmu.gov.ua/petitions/5007



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW