21 травня закінчується термін заборони на вилов водних біоресурсів в корінних водах річок



21 травня закінчується термін заборони на добування (вилов) водних біоресурсів в корінних водах річок, що була встановлена на період нересту риби. Проте, нерестова заборона продовжується в придаткових водах по 30 червня та на водосховищах по 9 червня.

Про це інформує Закарпатський рибоохоронний патруль.

Придаткові води – це непроточні при найнижчому рівні води: протоки, гирла, озера та інші водойми, в тому числі ті водойми, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені.

Дозволеними ділянками для риболовлі на водосховищах з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега є:

Вільшанське (Теребле-Ріцьке) – з лівого берегу від першого заїзду вверх по течії до початку с. Мерешор;

Роман Потік (Горбок) – ділянки, що розташовані у верхній частині водосховища на північний схід від мостових переходів траси Н09.

Детальніше з наказом про заборону можна ознайомитись за посиланням.

Рибалки-любителі повинні чітко дотримуватися Правил любительського і спортивного рибальства, зокрема, не застосовувати при вилові вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї, знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів.

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. , а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Так, за 1 екз. незаконно впійманого сома порушнику доведеться сплатити 5 117 грн, сазана (коропа) – 3 706 грн, судака – 3 587 грн, щуки – 3 468 грн, рака – 3332 грн, окуня – 3 162 грн, ляща – 1 649 грн, лина – 1 598 грн, карася сріблястого – 1 581 грн, плітки, краснопірки та плоскирки – по 1 564 грн.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW