Повістки на пляжах: Гуменюк пояснила процедуру



Спікерка оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що вручення повісток військовозобов'язаним українцям продовжиться протягом літнього сезону.

Тому чоловіки, які бажають насолодитися морським відпочинком та сонячними ваннами, мають бути готовими до запрошення у військкомат.

Про це вона заявила в ефірі національного телемарафону UA Разом, повідомляє Обозреватель Вона наголосила, що міські пляжі є громадським місцем, де представники комісаріату мають повноваження поповнювати мобілізаційний резерв.

"Абсолютно не виключено, що повістку можуть вручити і на пляжі. Однак важливо розуміти, що це не спосіб покарання. Наразі триває воєнний стан, це нормальна практика, коли повідомлення приходять туди, де є військовозобов'язані громадяни", – зауважила Гуменюк.

Раніше повідомляли, що чоловіки військовозобов'язаного віку, які є студентами денної форми навчання або аспірантами, мають право на відстрочку від мобілізації в Україні. Проте вона не може продовжуватись постійно, а таким громадянам влітку можуть вручити повістку.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW