Як вибрати смачну та солодку ранню полуницю без хімії: на що потрібно звертати увагу



На полицях супермаркетів та ринків красується ягода, яку всі люблять. Хоча ціна на полуницю ще досить висока, проте можна купити ранню ягоду вже стиглу та соковиту.

Вибір за кольором

Ягода повинна бути яскраво-червоного або рожевого однорідного кольору, без ушкоджень. Насичений темно-червоний колір, або сильно червоний свідчить про те, що ягода досягла піку стиглості або перестигла.

Вживати полуницю потрібно відразу після покупки. Зберігати в холодильнику день або два її не рекомендується. Не природній яскравий колір може свідчити про наявність хімії. Про незрілість плода вказує білий кінчик або зелені плями. Також, якщо полуниця бліда - це означає що вона не дозріла. Різного роду плями на полуниці знижують термін зберігання.

Форма полуниці

Полуниця має переважно правильні округлі чи подовжені форми. Це залежить від сорту. Листочки повинні бути зеленого кольору. Якщо їх на ягоді немає, то таку полуницю купувати не варто тому, що вони швидко псуються.

Якщо листочки сухі або жовті, то така ягода вже була зірвана давно, а термін вживання після збору - на протязі трьох днів.

Відстань між листочками та плодом вказує на те, що смак солодкий. Якщо відстані немає - ягода з кислинкою.

Зіпсована полуниця

Сіра гнилизна на полуниці - це небезпечна річ. Збудником цієї гнилі є грибок Botrytis cinerea. Таку ягоду купувати не можна. Патогенні мікроби проникають у мʼякоть та зʼявляються сірі плями на ягоді.

Правильна упаковка

Порційні упаковки є найкращим варіантом. Бокси можуть бути пластиковими, картонними або деревʼяними. Вони дозволяють ягодам зберігатися цілими та не пускати багато соку.

Аромат

Запах полуниці має бути насиченим. Якщо його немає, то полуниця була підживлена добривами та добавками. А якщо присутні якісь сторонні запахи - це означає, що вона могла бути оброблена хімічними речовинами. Також це може свідчити про початок гниття, або про неправильне зберігання.

Як правильно зберігати полуницю

Після покупки її одразу потрібно перебрати. Якщо є одна зіпсована ягода, то до вечора половина купленої полуниці стане непридатною для вживання. Пом'яті та цілі ягоди потрібно розділити. Викладати слід на суху поверхню в один шар.

Мʼякі ягоди треба після миття одразу зʼїсти. Для заморозки полуницю потрібно промити та дати стекти воді. Після цього можна заморожувати.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW