У Сумах пішла з життя кандидат біологічних наук



16 травня 2023 року на 81 році пішла з життя кандидат біологічних наук, доцент Закорко Надія Георгіївна. Упродовж 53-х років вона працювала у СумДПУ імені А.С. Макаренка на кафедрі ботаніки, а згодом – кафедрі загальної біології та екології (нині – кафедри біології та методики навчання біології), повідомляється на сторінці університету у Фейсбуці.

Пройшла шлях від лаборанта кафедри ботаніки до висококваліфікованого викладача ботаніки та науковця – фахівця з анатомії рослин.

Надія Георгіївна зробила величезний внесок у розбудову та розвиток кафедри, природничо-географічного факультету, університету, української освіти й науки. Людина доброї душі, талановитий науковець, прекрасний педагог, який користувався високим авторитетом і повагою серед колег та студентів – це далеко не весь перелік якостей і добрих справ, які залишаться у наших спогадах.

Надія Георгіївна підготувала близько 50 публікацій, серед них є підручник для ВУЗа з грифом Міністерства освіти «Ботаніка» в співавторстві, методичні розробки для проведення лабораторних робіт та польової практики з ботаніки. За 47 років бездоганної викладацької роботи на кафедрі Надія Георгіївна мала відзнаки – подяки, грамоти від ректорату, обласних організацій та Міністерства освіти і науки України, а в 1978 році Президія Верховної Ради УРСР нагородила її нагрудним знаком «Переможець соцзмагань у 9-й п’ятирічці, 11 грудня 2009 року нагороджена знаком «Відмінник Освіти України».

“Ми завжди будемо пам’ятати Надію Георгієвну як чуйну і доброзичливу людину з гарним почуттям гумору. Невичерпна життєва енергія, любов до ближніх, відданість обраній справі, притаманні Надії Георгіївні, назавжди залишаться в наших серцях, а її життєвий шлях і вагомий доробок буде прикладом для прийдешніх поколінь студентів, науковців, педагогів.

Вічна пам’ять!”, – йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на нас у соцмережах:

Telegram https://t.me/sumy0542

Instagram https://www.instagram.com/0542.ua/

Facebook https://www.facebook.com/0542inua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW