СБУ Рівненщини блокувала чергову схему виїзду військовозобов’язаних за кордон



Співробітники Управління СБУ в Рівненській області перекрили ще один канал незаконного переправлення через державний кордон осіб призивного віку щодо яких діють обмеження виїзду за межі України, передбачені правовим режимом воєнного стану.

Схему організував раніше судимий за аналогічні злочини місцевий житель та залучив до неї ще 5 спільників з Рівненської, Волинської та Львівської областей.

За свої послуги вони брали від 800 до 5 тисяч доларів з одного «клієнта».

Ділки виготовляли для військовозобов’язаних різного роду підроблені документи, що надають право на безперешкодний виїзд за межі України.

Зокрема, оформляли «клієнтам» фіктивне працевлаштування на дві місцеві фірми, шо мають ліцензії на міжнародні перевезення. Після цього інформацію про вказаних осіб вносили в базу даних «Шлях», що давало їм можливість перетинати кордон під виглядом водіїв міжнародних пасажирських перевезень.

Крім цього, зафіксовано причетність організатора та його спільників до організації схеми незаконного переправлення осіб призивного віку до країн Європи під виглядом представників волонтерських організацій.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили:

  • комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти;
  • банківські карти та грошові кошти, отримані від протиправної діяльності;
  • підроблені документи, чорнові записи.

Фігурантам оголошено про підозру за ч. 2 та 3 ст. 332 КК України – у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Викриття протиправної діяльності здійснювало Управління СБУ в Рівненській області спільно з УСР в Рівненській області ДСР НП України та СУ ГУ НП в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW