Чому самотність може бути небезпечною для здоров'я: учені оприлюднили результати нового дослідження



Науковці з Гарвардського університету з'ясували, що на стан здоров'я та тривалість життя людини надзвичайно сильний вплив справляють соціальні зв'язки. Про результати дослідження детально розповіли на порталі Outside.

Як спілкування допомагає бути здоровим

Як зазначили науковці, активне спілкування допомогає людині залишаться більш здоровою. Крім того, у довготривалій перспективі це також може вплинути на тривалість життя.

За словами психіатра й психоаналітика Гарвардської медичної школы Роберта Волдингера, формула хорошого фізичного і морального здоров'я людини - це позитивні емоції від спілкування з іншими.

Учений також зазначив, що у випадку, якщо людина постійно почуває себе самотньою або ізольованою, це може стати причиною серйозних проблем. І подібні явища мають такий же рівень небезпеки як ожиріння або куріння цигарок. Крім того, якщо довго не використовувати власні соціальні навички, вони можуть так само, як і м'язи атрофіюватись і для їхнього відновлення знадобиться немало сил.

Варто також звернути увагу, що мова йде не про загальну кількість друзів і знайомих. Важливий факт того, наскільки активним і повноцінним є ваше спілкування. Адже тісні взаємозв'язки можуть стати справжнім порятунком, принести психічне благополуччя та значно покращити якість життя людини.

А от ізоляції, на думку вчених, треба уникати. Адже "вихід у світ" є необхідним елементом нормального існування. І навіть спілкування з сусідами і продавцем у магазині можуть допомогти у формуванні соціальних навичок.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW