В Одесі посадовці одного з районних судів "віджали" державну та приватну нерухомість на мйже 13 мільйонів гривень



СБУ заблокувала в Одесі незаконне привласнення нерухомості учасниками організованої групи. Вони привласнили чуже майно сумарно на майже 13 мільйонів гривень. 

Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

Оперативники спецслужби встановили, що організатори оборудки, серед яких посадовці одного з районних судів Одеси, налагодили незаконну схему заволодіння об’єктами нерухомого майна, державної та приватної власності. Фігуранти на підставі неіснуючих рішень суду вносили недостовірну інформацію до Державного реєстру судових рішень для незаконного відчуження об’єктів нерухомості.

Зокрема, ними привласнено державне майно вартістю понад 9,7 мільйонів гривень, приватне - майже на 3 мільйони. Для проведення оборудки вони використовували корупційні зв’язки у необхідних для них державних установах.

Під час 40 обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів правоохоронці вилучили копії підроблених документів, печатку одного із районних судів, ключі від декількох привласнених квартир та інші матеріали із доказами проведення оборудки. Також, отримано прямі докази підроблення рішення суду, за яким ділками привласнено державне майно.

Наразі організатору оборудки та чотирьом фігурантам повідомлено про підозри. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW