Відрізнити якісне м'ясо від неякісного допоможе звичайна зубочистка або сірник



Неможливо заперечити, що якісне м'ясо має свою ціну, тому без певних знань техніки перевірки якості м'яса можна придбати продукт, що був оброблений хімічними речовинами, або навіть купити зіпсований шматок.

Розкриваємо простий лайфхак, як правильно вибрати якісне м'ясо та уникнути витрат на непридатний для споживання продукт.

Як виявити свіжість м'яса шляхом перевірки його запаху та текстури

Перш за все, при покупці різних частин тварини, слід звернути увагу на запах м'яса. Якісне м'ясо не має неприємного запаху, таких як запах гнилого, кислоти або цвілі. Жодних виражених ароматів не має бути, і присутність будь-якого запаху не можна ігнорувати.

Якісне свіже м'ясо не буде липким і не "прилипатиме" до рук. Крім того, ви можете взяти шматок свинини, яловичини або курки в руки і натиснути на нього пальцем. Якщо на свіжому м'ясі з'явиться вм'ятинка, то вона швидко зникне. Однак, якщо м'ясо має сумнівну якість, то після вашого натискання вм'ятинка залишиться - це ще один сигнал, що купувати такий товар не варто.

Як під час покупки на прилавку визначити, що яловичина зіпсувалася

Ось що порадили досвідчені господині: як визначити, що м'ясо курки зіпсувалося, яловичина втратила свою свіжість, а свинина містить шкідливі добавки та консерванти.

Цей лайфхак можна застосувати до будь-якої тушки тварини, і він є досить простим:

  • попросіть продавця відрізати вам невеликий шматочок м'яса;
  • візьміть шматок в руки і проштрикніть зубочтсткою або сірником;
  • потім підпаліть цей шматок.

Якщо м'ясо свіже та якісне, то через 10-15 секунд ви побачите, як шматочок горить по краях і виділяє приємний шашличний аромат. Однак, якщо м'ясо неякісне або зіпсоване, воно почне пінитися, виділяти темний сік, а його запах буде неприємним і нагадуватиме гниль.

Цей простий спосіб допоможе вам швидко визначити якість продукту, який вам намагаються продати.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW