Ніколи не робіть це з мікрохвильовою піччю, щоб уникнути можливих помилок та пошкоджень приладу



Незважаючи на те, що мікрохвильова піч є поширеним та зручним приладом в побуті, необхідно дотримуватись певних правил її використання, оскільки неправильні дії можуть призвести до несправності пристрою.

Деякі продукти не підходять для їх нагрівання

Нагрівання яєць ( у шкаралупі та цілком варених) у мікрохвильовій печі може призвести до їх вибуху.

Нагрівання великих шматків смаженого або відвареного м'яса у мікрохвильовій печі може також спричинити їх вибух.

Буряк, селера та шпинат містять нітрати, які можуть перетворюватися на канцерогенні речовини при нагріванні до високих температур.

Нерівномірне розморожування замороженого м'яса може призвести до збільшення ризику розвитку хвороботворних бактерій.

Гострий перець, що містить пекучі речовини, під час нагрівання може випаровуватися, а відкриваючи дверцята, існує ризик отримання опіків слизових.

Мікрохвильове опромінення може призвести до згортання кисломолочних продуктів, що може призвести до втрати харчовох цінностей цих продуктів.

Посуду, що не призначений для використання

Є деякі види посуду та пакунків, які не можна використовувати у мікрохвильовій печі:

  • металеві вироби та консервні банки можуть стати джерелом іскор та загоряння;
  • пластикові ланчбокси можуть розплавитися;
  • вироби з фольги теж можуть іскритися та стати причиною загоряння;
  • паперові пакети можуть загорітися, а клей в них може розплавитися;
  • кришталевий посуд містить метали, які можуть пошкодити мікрохвильову піч.

Підходять для використання в мікрохвильовій печі скляні, керамічні та силіконові посудини, які не містять металевих деталей або позолоти.

Перевірити, чи є ємність підходящою для використання в мікрохвильовій печі, можна наступним чином. Для цього налийте в ємність воду і нагрійте її на повну потужність протягом хвилини. Якщо зовнішня поверхня посуду залишається прохолодною, а вода в середині нагрівається - це свідчить про те, що ємність підходить для використання. У разі, якщо зовнішня поверхня стає гарячою, а вода залишається прохолодною - не слід використовувати цей посуд для нагрівання їжі.

Що не слід обробляти в мікрохвильовій печі

Стерилізувати сухі банки

Це може спричинити перегрів приладу та його поломку. Краще спочатку мити банки, потім наповнити кожну банку приблизно на 1/4 холодною водою, а потім пропарювати в мікрохвильовці на найвищій потужності протягом 10-12 хвилин.

Висушувати сухарі

Мікрохвильова піч працюватиме правильно, якщо продукти, які ви намагаєтесь розігріти, містять достатню кількість вологи. Не рекомендується висушувати в мікрохвильовці горіхи, сухарі, сухофрукти, насіння та інші подібні продукти.

Холодний посуд (тарілки/чашки)

Не рекомендується ставити дуже холодний посуд, такий як тарілки або чашки з холодильника, в мікрохвильовку, оскільки раптова зміна температури може призвести до розколу або руйнування посуду.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW