Масований удар по Україні: скільки ворожих цілей було знищено силами ППО



Триває чотириста сорок п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Минулої доби, російська федерація завдала чергового масованого удару по території України, застосувавши іранські ударні БпЛА “Shahed-136/131”.

Про це повідомляє редакція.

За уточненою інформацією 18 із 23 було знищено нашими захисниками. Внаслідок влучань, вибуховими хвилями пошкоджено близько 50 багатоповерхівок, приватних будинків, культурних та медичних закладів.

Є більш як 30 поранених серед цивільних осіб.

Загалом протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних удари, зокрема по містах Тернопіль та Миколаїв, внаслідок чого є поранені серед цивільних громадян, пошкоджено багатоповерховий будинок та інша цивільна інфраструктура. Крім того, ворог завдав 79 авіаційних ударів та здійснив 99 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зокрема, внаслідок обстрілу Костянтинівки Донецької області, є загиблі та поранені цивільні особи. Серед них є діти. Зруйновано приватний будинок, пошкоджено 4 багатоповерхівки та інша цивільна інфраструктура.

Силами ППО було знищено 25 БпЛА та три крилаті ракети. У ніч на 14 травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з різних напрямків ударними дронами «Shahed-136/131», ракетами «Калібр» з кораблів у Чорному морі, крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації Ту-95 мс. 

Протягом нічної атаки знищено три крилаті ракети та 25 безпілотних літальних апаратів:

  • 18 ударних дронів типу «Shahed-136/131»;
  • один ударний БпЛА типу «Ланцет»;
  • два БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10»;
  • чотири БпЛА (тип уточнюється)
  • три крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55

Протягом доби 13 травня та на початок доби 14 травня тактична авіація Повітряних Сил здійснила до півсотні літаковильотів на вогневе ураження ворога та винищувальне авіаційне прикриття.

Окупанти зранку вдруге атакували Тернопільщину

Під час повітряної тривоги ворог знову атакував цивільні об'єкти Тернопільської області крилатими ракетами. Про це повідомив голова ОВА Труш.

Спеціалісти прибули на місце події та зафіксували руйнацію двох та пошкодження дванадцяти дачних будинків. Пожежу, яка виникла на місці – одразу ліквідували. 

Також уламками ракет пошкоджено цивільні торгові та господарські обʼєкти та дев‘ять вантажних автомобілів. Потерпілих немає.

Нагадаємо, напередодні ворог атакував промзону Тернополя.

Чергова атака росіян по Київщині

Цієї ночі російські окупанти атакували Київську область БпЛА. 

Повітряна тривога оголошувалася двічі. 

Під час першої, яка тривала 2 години, в області працювало ППО. Зафіксовано збиття БпЛА. 

Під час другої тривоги повітряні цілі на території Київщини не були зафіксовані. 

Влучань, руйнувань, постраждалих немає.

Минулої ночі ворог завдав ракетних ударів по Харківщині

Минулої ночі ворог завдав ракетних ударів, попередньо ЗРК С-300, по Харкову та смт Золочів Богодухівського району. У Новобаварському районі Харкова пошкоджено об'єкт транспортної інфраструктури, будівлю гуртожитку та багатоквартирний житловий будинок.

У смт Золочів дві ракети влучили в землю між житловими будинками. У будинках вибито вікна, зруйновано 2 гаражі. На щастя, обійшлося без постраждалих. 

Протягом минулої доби ворог з артилерії, мінометів та з використанням авіації обстрілював населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів області. 

Внаслідок ворожого обстрілу з РСЗВ "Смерч" м. Куп'янськ пошкоджено приватне домоволодіння.

У с. Хатнє Куп'янського району обстрілами пошкоджено щонайменше 4 приватні житлові будинки, сталася пожежа. Зазнала поранення та була госпіталізована 43-річна жінка. 

У с. Огірцеве Чугуївського району пошкоджено житловий будинок, 61-річний чоловік отримав осколкові поранення, госпіталізований. 

Внаслідок обстрілів м. Вовчанськ Чугуївського району пошкоджено щонайменше 3 житлові будинки.

Продовжуються роботи з розмінування. За добу піротехніки ДСНС обстежили більше 10 га території та знешкодили 117 вибухонебезпечних предметів.

На лінії зіткнення ворог намагався просунутися вперед в районі Масютівки, Новоселівського та Стельмахівки, але зазнав втрат і відступив. Віримо в ЗСУ та працюємо на Перемогу України! 

Ворожі обстріли Миколаївщини

Ворожі обстріли у Миколаївській області за минулу добу, станом на 07:30 ранку 14 травня за інформацією районних військових адміністрацій.

Миколаївський район:

Вчора, 13 травня, о 15:25 внаслідок ворожого обстрілу м. Очаків Очаківської громади відбулося займання житлового будинку, яке оперативно ліквудували, пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. Постраждалих немає.

Також вчора, о 16:24 ворог завдавав ударів з РСЗВ по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У м. Миколаїв, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Додамо, що в Генштабі ЗСУ повідомляють, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Зокрема в ОК «Південь» зазначили, що окупанти намагаються розсіяти увагу нашої ППО, використовуючи повітряні та морські ракетоносії, дрони-камікадзе та дрони-розвідники.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW