Після пологів схудла на вісім кілограмів, бігає із кокер-спанієлем та мріє працювати у патрульній поліції – у День матері розповідаємо про полтавку Аллу Романюк, маму п’ятьох синів та донечки



Завжди хотіла дівчинку, але народила п’ятьох синів поспіль

Моя співрозмовниця, Алла Романюк, приходить на інтерв’ю до редакції 0532.ua. І коли ми зустрічаємося, авторові спершу не віриться, що ця маленька тендітна дівчинка – мама шістьох дітей, старшому із яких вже двадцять років, а найменшій – півтора роки.

Після пологів схудла на вісім кілограмів, бігає із кокер-спанієлем та мріє працювати у патрульній поліції – у День матері розповідаємо про..., фото-1

- Завжди хотіла дівчинку, - зізнається Алла Григорівна, - але народжувалися хлопці. Хто знає, може, якби першою була дівчинка, я б на цьому і зупинилася (сміється).

У 20 років Алла Романюк народила свого первістка, Назара. Зараз йому 20 років, він живе окремо від мами, у Києві, вже встиг попрацювати за кордоном, у Грузії.

Після пологів схудла на вісім кілограмів, бігає із кокер-спанієлем та мріє працювати у патрульній поліції – у День матері розповідаємо про..., фото-2

Назар із мамою

17-річний Іван навчається у Полтавському коледжі нафти і газу та паралельно працює за кордоном – у Польщі.

Після пологів схудла на вісім кілограмів, бігає із кокер-спанієлем та мріє працювати у патрульній поліції – у День матері розповідаємо про..., фото-3

Решта дітей живуть із мамою у Полтаві.

16-річний Тимур професійно займається футболом у ДЮСШ імені Горпинка.

Після пологів схудла на вісім кілограмів, бігає із кокер-спанієлем та мріє працювати у патрульній поліції – у День матері розповідаємо про..., фото-4

14-річний Артур ходить до дев’ятого класу і займається боксом у школі боксу на Половках.

- Найбільше з усіх синів допомагає. Пилососить, прибирає. Каже, це мені як розрада після тренувань – домашній побут заспокоює. Нещодавно повернувся зі змагань у Сумах, привіз І місце, - ділиться мама.

Після пологів схудла на вісім кілограмів, бігає із кокер-спанієлем та мріє працювати у патрульній поліції – у День матері розповідаємо про..., фото-5

Артур - праворуч, у синій формі.

12-річний Захар ходить до 7-го класу.

Після пологів схудла на вісім кілограмів, бігає із кокер-спанієлем та мріє працювати у патрульній поліції – у День матері розповідаємо про..., фото-6

- Серйозно займатися спортом йому не можна, тому що Назар має вроджену ваду серця. Хоча на турніки він все одно ходить. Після того, коли ми зробили другу операцію, лікар-хірург радив нам невеликі навантаження, щоб підтримувати тонус. Кожні два роки ми їздимо до Києва, щоб підтвердити інвалідність. Ось днями тільки повернулися, - розповідає Алла Григорівна.

Найменшій у родині – маленькій Вірі – зараз 1 рік та 8 місяців.

Після пологів схудла на вісім кілограмів, бігає із кокер-спанієлем та мріє працювати у патрульній поліції – у День матері розповідаємо про..., фото-7

- Хлопці мені допомагають, навіть іноді можуть трошки погуляти із сестрою, доки я готую їсти. Кажуть мені: «Раніше ти більше старалася, частіше щось пекла, а зараз у тебе часу немає!». А я кажу, що у 37 років народити вже важко, - посміхається мама.

Після пологів схудла на вісім кілограмів, бігає із кокер-спанієлем та мріє працювати у патрульній поліції – у День матері розповідаємо про..., фото-8

Із п’ятьма дітьми пішла навчатися у патрульну поліцію

Працює Алла Романюк через день у магазині «Ремпобуттехніки», хоча має юридичну освіту і навіть пішла на навчання до патрульної поліції, але обставини не дозволили здати фінальний іспит.

- Віри іще не було, я із п’ятьма дітьми влаштовувалась у патрульну поліцію. Проходила навчання у Харкові. Але найменший син, Захар, зламав руку, потрібно було проходити із ним процедури, ходити на масажі. Довелося відмовитися від мрії та поїхати з Харкова. Мій молодший брат працює у патрульній поліції, то втішає мене. Каже: «У тебе ще є час до сорока!» (максимальний вік для конкурсного відбору до патрульної поліції – 40 років – Авт.)

Привчає дітей бути дисциплінованими та розумно розподіляти час

Алла Романюк говорить, що важливі складові виховання – дисципліна та правильний розподіл часу.

- Не знаю, чи я сувора мама, але заставляла хлопців ходити на спорт. На всі гуртки спершу сама водила. Потім вже доріжку протоптали – ходили самі. Вони у мене не тільки спортом займаються, але і музичні школи позакінчували. Я вважаю, що із дитинства треба так виховувати, щоб не було «дурного» часу.

А от час на сім’ю потрібно знаходити завжди. Тому мама намагається все організовувати так, щоб сім’я більше часу проводила разом.

- Як знаходити час на всіх? Просто – разом все робити. Якщо прибираємо, то разом, намагаюся знаходити для всіх таку роботу, щоб було цікаво. Якщо знаю, що хлопці люблять м'ясо, то разом виходимо десь біля будинку посмажити шашлик.

Загалом мама не вітає фаст-фуду, говорить – краще готувати домашнє.

- Я вдома і торти, і кекси печу. Вчора приїхала з Києва, заморилися, але захотілося – зробили молочний коктейль: блендер є, кіло морозива, молоко, банани. Все, не треба їхати у «МакДональдс», - посміхається.

На день народження сини подарували «Айфон»

- Як мене зазвичай вітають діти? Ну ось на день народження подарували «Айфон». Скинулися, звичайно, найбільше старший син, що був у Грузії, і той, що зараз у Польщі, інші щось добавили, разом купили мамі телефон. У мене і мій старий іще нормально працює, але приємно, звісно.

Збирає документи для отримання звання «Мати-героїня»

Фактично Алла Романюк вже є матір’ю-героїнею. Адже таке почесне звання надається жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох та більше дітей.

Проте у реальності моїй співрозмовниці потрібно іще збирати характеристики із навчальних закладів, до яких ходять її діти, брати довідку із місця роботи.

- Це нічого не дає, там якась одноразова невелика виплата буде і все. Але я для себе хочу, щоб це звання було, - пояснює Алла Григорівна.

(Під час президентства Віктора Ющенка була заснована одноразова винагорода жінкам, яким присвоєне звання України «Мати-героїня», у десятикратному розмірі прожиткового мінімумум, встановленого для працездатних осіб. У 2023-му році цей мінімуму – 2 684 гривні – Авт.)

Бігає разом із кокер-спанієлем Ремом

- У нас є кокер-спанієль Рем. Діти попрохали його завести, як іще маленькі були. Зараз і діти виросли, і йому вже вісім років, він трішки вагу набрав. От ми із ним разом і бігаємо. Я після народження доньки скинула вісім кілограмів, Рем, мабуть, менше, - жартує.

Після пологів схудла на вісім кілограмів, бігає із кокер-спанієлем та мріє працювати у патрульній поліції – у День матері розповідаємо про..., фото-9

Зізнається – що найважче у «роботі» мами

- Важко, коли дітей біля мене немає. От син телефонує з-за кордону, каже: «Я захворів, мені важко дихати». Я хвилююсь, кажу, щоб обов’язково сходив до лікарні.

Важко було, коли не було великої квартири. Зверталися до міської влади. Нам завжди приносили багато подарунків, дарували велосипеди. Я казала: «Їх вже нікуди ставити, дайте нам квартиру!». Не дали. Купили самі. Зробили ремонт. Третій рік у нас велика, чотирикімнатна квартира. Після початку повномасштабної війни у мене навіть два місяці жили родичі із Охтирки, рідна сестра із чоловіком і сином.

Важко, коли хлопці між собою починають сваритися. Я їм погрожую, що не дам кошти на якісь гарні речі. Допомагає. Так я їх мирю.

Із мамою шістьох дітей розмовляв Володимир Паршевлюк, тато двох (поки що?) синів



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW